Ingezonden persbericht


Leonard Springerlaan 31-4, 9727 KB GRONINGEN

Persbericht

Max van den Berg nieuwe voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw

De Groninger Commissaris der Koningin Max van den Berg wordt de nieuwe voorzitter van de Noordelijke Regieraad Bouw (NRB). Van den Berg volgt gedeputeerde Marc Calon op, die de functie niet meer kan combineren met andere drukke werkzaamheden.

Noordelijke Regieraad Bouw

De Noordelijke Regieraad Bouw is eind 2004 opgericht door VNO-NCW Noord en de voorlopers van Bouwend Nederland, onder aanvoering van de toenmalige CdK van Groningen, Hans Alders. Doel was om de dialoog binnen de sector weer op gang te krijgen na de vertrouwenscrisis als gevolg van de parlementaire enquête bouwnijverheid. De komende periode staat in het teken van het nieuwe actieprogramma voor innovatie in de noordelijke bouwkolom. Het programma bevat vier actielijnen: duurzaamheid, aanbesteden en samenwerking in de keten, sociale innovatie en ICT en bouw.

Speerpunten

Max van den Berg neemt de voorzittershamer met ingang van 8 december 2008 in, op de eerstvolgende vergadering van de NRB. Van den Berg heeft veel affiniteit met de actielijnen van de NRB. Aanbesteden was een van de onderwerpen waar hij in zijn periode als lid van het Europees Parlement een duidelijke visie op had, zo blijkt uit zijn publicatie 'Aandacht voor aanbesteden: goed besteed, Maatschappelijk verantwoord aanbesteden binnen de Europese regels.' Daarnaast is Van den Berg ook vanuit zijn rol als voorzitter van Energy Valley betrokken bij onderwerpen als energiebesparing en duurzaamheid.

"Gezien de hoge ambities die we in het Noorden hebben zowel op het gebied van infra als in de publieke sector, is het erg belangrijk dat de Noordelijke Regieraad Bouw er is als denktank en aanjager van innovatie in de Noordelijke bouw- en infrasector. Hier lever ik graag mijn bijdrage aan", aldus Van den Berg