Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed

VBO Makelaar


Ed Hamming nieuwe voorzitter VBO Makelaar

Drs. P. E. Hamming (60) is tijdens de Algemene Leden Vergadering van 27 november jl. met grote meerderheid benoemd tot voorzitter van brancheorganisatie VBO Makelaar. In die hoedanigheid is hij zowel voorzitter van het Hoofd- als het Dagelijks Bestuur van de VBO. Hamming was tot 2005 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Vendex KBB N.V. Momenteel bekleedt Hamming diverse bestuursfuncties. Zo is hij o.a. voorzitter van de Raad Nederlandse Detailhandel, vicevoorzitter van het Platform Detailhandel en heeft hij zitting in het bestuur van Stichting FAD. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de VBO werd niet alleen een nieuwe voorzitter maar ook een voltallig nieuw Hoofdbestuur geïnstalleerd. Ed Hamming neemt de voorzittershamer over van Jan van der Laan.

Ook nieuwe directeur

Met ingang van 4 december jl. is er ook een nieuwe directeur en nieuw Dagelijks Bestuur benoemd. Hans van der Ploeg (37) heeft met onmiddellijke ingang als directeur de dagelijkse leiding van de brancheorganisatie op zich genomen. Van der Ploeg, voorheen directeur van een gerenommeerd makelaarskantoor in Capelle a/d IJssel, is sinds 1999 lid van de VBO. De afgelopen twee jaar was hij voorzitter van de sectie Bedrijfsmatig Vastgoed. Van 2000 tot 2006 was Van der Ploeg, als lid van het Dagelijks Bestuur, ook reeds nauw betrokken bij het bestuur van de VBO.

In een tijdsbestek van een kleine 10 jaar is het ledental van de brancheorganisatie toegenomen van nog geen 400 naar ruim 1000 leden. Deze explosieve groei en de veranderende rol van de makelaar noodzaakte de brancheorganisatie tot een proces van bestuurlijke hervorming dat dus nu - met deze benoemingen - is afgerond.

Ed Hamming: âMet deze bestuurlijke hervorming is een goed fundament gelegd voor een daadkrachtige organisatie waarmee VBO Makelaar de komende jaren slagvaardig tot goede besluiten voor de makelaar en hun klanten kan komen. Zeker nu er sprake is van een stagnerende woningmarkt, afnemend consumentenvertrouwen en een moeizame kredietverstrekking is een sterke brancheorganisatie voor de leden uitermate belangrijk.â


---

---