Ingezonden persbericht


Lelystad, 8 december 2008

Kerstvakantie in Nieuw Land. Ontdek 'Wie wat bewaart, beleeft wat' !

Bent u op zoek naar een leuk en actief dagje uit voor jong en oud in de kerstvakantie? Wilt u zien, beleven en ontdekken? Kom dan naar Nieuw Land voor de nieuwe gezinstentoonstelling 'Wie wat bewaart, beleeft wat'. Daarnaast kunt u uzelf en uw kinderen opgeven voor verschillende interessante workshops zoals papier bouwen, kalligrafie en origami. Kom kijken naar een speciale origamivoorstelling! Of vindt uw voorouders terug via stamboomonderzoek.

De nieuwe tentoonstelling 'Wie wat bewaart, beleeft wat' in Nieuw Land, laat op speelse wijze zien hoe papier is ontstaan en waarom het zo belangrijk is. Ook bij Nieuw Land speelt papier een belangrijke rol. Naast museum is zij namelijk ook een archief. Het totale archief van Nieuw Land telt ongeveer twee kilometer aan dossiers, landkaarten, boeken, rapporten en kranten die allemaal over de geschiedenis van Flevoland gaan. Het is belangrijk dat we deze informatie goed bewaren, want over honderd jaar willen we nog steeds weten hoe iets precies gebeurd is.

In 'Wie wat bewaart, beleeft wat' wordt de bezoeker zelf aan het werk gezet! Wat dacht je van papier maken van lompen, oud papier recyclen tot nieuw papier of tattoos maken? In de tentoonstelling zijn papieren kunstwerken te zien van o.a. Ingrid Siliakus. Van het Tassenmuseum uit Amsterdam leent Nieuw Land bijzondere papieren tassen, ontworpen door internationale ontwerpers. En het winkelassortiment is uitgebreid met papieren sieraden, kunstwerken en prentbriefkaarten..

'Wie wat bewaart, beleeft wat' is ontwikkeld door Kindermuseum FRida & freD uit Graz in Oostenrijk in samenwerking met Kinder- und Jugendmuseum München uit Duitsland. Deze verrassende en actieve tentoonstelling is zeer geschikt voor het hele gezin en is te bezoeken tot 29 maart 2009.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie over Nieuw Land, het activiteitenprogramma en aanmelding voor de workshops.

Oostvaardersdijk 01-13, Postbus 73 - 8200 AB Lelystad

Elisabeth ten Wolde
Medewerker marketing en communicatie

T (0320) 22 59 04 (pers)
T (0320) 22 59 00 (algemeen)

F (0320) 26 04 36

M 06- 57597642
E e.tenwolde@nieuwlanderfgoed.nl
I www.nieuwlanderfgoed.nl