Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 8 december 2008

3FM-DJ Paul Rabbering als laatste op de vlucht

Coen, Giel en Paul in Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request

Paul Rabbering is vandaag om 14.25 uur tijdens zijn programma RabRadio (KRO) de 3FM studio uitgejaagd. De dj leverde direct sleutels, geld en telefoon in en leeft de komende 24 uur als vluchteling in Nederland. 3FM en het Rode Kruis willen op deze manier aandacht vragen voor het lot van vluchtelingen, het doel van 3FM Serious Request dit jaar. Coen, Giel en Paul zijn de dj's die vanaf 19 december 6 dagen lang vanuit het Glazen Huis in Breda zoveel mogelijk geld inzamelen voor vluchtelingenhulp.

Net als Coen en Giel, is Paul 80 kilometer van de studio gedropt. Hij moet op eigen houtje zijn weg terugvinden naar de 3FM studio. Hij mag geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer en hij mag geen slaapplaats accepteren van mensen die hij onderweg tegenkomt. Het Rode Kruis zorgt voor een vluchtelingentent, die hem droog de nacht door moet helpen. De dj op de vlucht heeft zijn telefoon in moeten leveren, maar kreeg wel een vervangend mobieltje. Hiermee kan hij niet bellen, maar wel gebeld worden. Iets wat zijn collega's in Hilversum regelmatig doen om zo de luisteraars op de hoogte te houden van zijn ervaring. Paul wordt morgen om 14.00 uur weer in de studio verwacht voor zijn eigen programma.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl