Ingezonden persbericht


Persbericht Windesheim, 8 december 2008

----------

Master of Learning & Innovation van Windesheim en Stenden geaccrediteerd

De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de tweejarige deeltijdopleiding Master of Learning & Innovation Sustainable Educational Change (MLI) op 25 november 2008 officieel geaccrediteerd. De hogescholen Windesheim en Stenden bieden deze hbo-master aan vanaf september 2009.

In alle sectoren van het onderwijs is er dringend behoefte aan leraren die vanuit de praktijk van het onderwijs in staat zijn om vernieuwingen tot stand te brengen. De opleiding Master of Learning & Innovation levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van de innovatiecapaciteit van scholen. De internationale theorie en praktijk van onderwijsvernieuwing wordt versterkt door de relatie met Michael Fullan - E&S Consortium. Dit consortium adviseert bij grote onderwijsinnovaties. Ook de Vrije Universiteit in Amsterdam, vertegenwoordigd in het interfacultaire onderzoeksinstituut AZIRE, levert een belangrijke bijdrage aan de opleiding.

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor excellente leraren in primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal onderwijs. Afgestudeerde Masters of Learning & Innovation zijn in staat om, zowel de inhoudelijke als de procesmatige kant van vernieuwingen te initiëren, ontwikkelen en realiseren. Zij onderhouden op ondernemende wijze contacten binnen en buiten de school en dragen bij aan een innovatiegerichte cultuur.

Zes lectoraten
Lectoraten spelen een centrale rol in de uitvoering van de opleiding. Zes lectoraten op het gebied van educatie, innovatie, ICT en veranderkunde zorgen ervoor dat studenten actief betrokken worden bij toepassingsgericht onderzoek op het gebied van onderwijsvernieuwing. De studenten van de Master Learning & Innovation participeren in de innovatiekringen van de lectoraten. Meer over deze master vindt u vanaf 15 januari 2009 op de website www.windesheim.nl/masters

----------


Ingezonden persbericht