Ingezonden persbericht


Talent NU! zoekt jonge, creatieve ondernemers in spé

Jongeren tussen de 17 en 27 jaar kunnen zich vanaf december inschrijven bij Talent NU! Hier worden jaarlijks ongeveer 25 talentvolle jongeren opgeleid tot ondernemer. De opleiding zoekt creatieve jongeren die van hun passie hun beroep willen maken en daar geld mee willen verdienen. Een team van coaches en specialisten leidt de jongeren op tot culturele en creatieve ondernemers. Aanmelden kan via de website www.talent-nu.nl

Van passie naar beroep
Het is niet makkelijk van je passie je beroep te maken en daar geld mee te verdienen. De wereld van zelfstandige ondernemers en freelancers lijkt soms ingewikkeld en vol obstakels. Talent NU! biedt op maat gesneden begeleiding en vakkennis, waardoor jongeren straks in staat zijn hun eigen loopbaan vorm te geven. Utrecht wil als cultuurstad aantrekkelijk zijn voor kinderen en jongeren van diverse herkomst, achtergrond en opleidingsniveau. Cees van Eijk, wethouder Cultuur, Welzijn en Integratie, is enthousiast over dit traject. Volgens hem zijn scholieren en studenten de kunstenaars, de cultuurmakers en het publiek van de toekomst. Als het de gemeente lukt deze jongeren op te leiden, is dat echt een waardevolle impuls voor de creatieve bedrijvigheid in Utrecht.

Wat je kan verwachten
Gedurende maximaal een jaar wordt jongeren wekelijks met raad en daad bijgestaan. Ze krijgen individuele coaching en zoeken met hun coach uit wat ze willen en hoe ze aan de slag kunnen als zelfstandig ondernemer of free lancer. Ook zijn er diverse workshops en lezingen van professionals die de cursisten vakspecifieke kennis en algemene ondernemersvaardigheden bijbrengen. Zoals PR, intellectueel eigendom, sponsoring, fondswerving en subsidies, administratie en belastingen. Ook kunnen cursisten elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en aan een netwerk bouwen. De cursus wordt afgesloten met de presentatie van een ondernemingsplan.

Aanmeldingsprocedure
Jongeren uit de provincie Utrecht kunnen zich aanmelden via www.talent-nu.nl. Een persoonlijk gesprek moet duidelijk maken of de jongere de juiste motivatie en ambitie heeft om het traject met succes te kunnen volgen.

Geen kosten!
Talent NU! is een traject waar geen kosten aan zijn verbonden. Gemeente Utrecht financiert Talent NU!