Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Beginnend bestuurster onder invloed           |

Een 24-jarige vrouw uit Twello is zondag 7 december aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie controleerde de vrouw omstreeks middernacht op de Regentesselaan in Apeldoorn.
Een blaastest op straat wees uit dat de vrouw onder invloed was. Hierop werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze gaf 0,4 promille aan, terwijl 0,2 promille is toegestaan voor een beginnende bestuurder. De vrouw werd met een boete en een rijverbod heengezonden.

|     |Apeldoorn - Verkeersruzie op Nieuwstraat                  |

Een 37-jarige man uit Apeldoorn is zondag 7 december aangehouden voor het uitdelen van een klap na een ruzie over een verkeerssituatie. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.


De man deelde de klap uit nadat hij omstreeks 15.30 uur op de Nieuwstraat ruzie had gekregen met een 46-jarige bestuurder van een autobus uit Vriezenveen. De mannen kregen ruzie nadat de bestuurder van de autobus de man op de snorscooter had ingehaald op de Nieuwstraat. Even verderop ontstond hierover tussen beide een woordenwisseling. Hierbij raakte de scooter van de Apeldoorner beschadigd. De verklaringen over hoe dit gebeurd is lopen uiteen. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

|     |Apeldoorn/ Vaassen - Hardrijder rijbewijs kwijt           |

De politie heeft zondag 7 december het rijbewijs van een 19-jarige man uit Hilversum ingenomen. De man, beginnend bestuurder, reed 83 km/uur te hard op de Zwolseweg in Apeldoorn.


De man reed in de richting van Vaassen, waar hij uiteindelijk werd staande gehouden. De man reed 163 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn voertuig is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Fietser met drank op zorgt voor botsing       |

Een 64-jarige fietser uit Apeldoorn is zondag 7 december omstreeks 19.30 uur met een 45-jarige fietser uit Apeldoorn in botsing gekomen. De 64-jarige man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden.


De mannen kwam elkaar tegen op het fietspad van de Perenlaan in Apeldoorn toen de 64-jarige man begon te slingeren en vervolgens in botsing kwam met de 45-jarige fietser. De 45-jarige man kwam hierbij ten val, maar raakte niet gewond. Zijn fiets raakte wel beschadigd. Een blaastest op straat wees uit dat de 64-jarige man onder invloed was, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,2. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --

|Apeldoorn - Kerstsamenzang op 20 december | |
De traditionele Kerstsamenzang in de Grote Kerk te Apeldoorn, georganiseerd door de Regionale Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland, vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 20 december.


Medewerking aan de Kerstsamenzang wordt verleend door het vocaal theater - ensemble MiXed VoiCes uit Apeldoorn. De groep, bestaande uit vijftien zangers en zangeressen, zingt een mix van popmuziek, musical en licht repertoire. Tijdens de Kerstsamenzang staat het sfeervolle programma natuurlijk in het teken van kerst.


Naast het traditionele kerstrepertoire zal MiXed VoiCes ook ander ensemblewerk ten gehore brengen. Mixed VoiCes staat onder leiding van Astrid van den Berg en wordt op de piano begeleid door Marjolein Engbers.


Burgemeester mr. G.J. de Graaf spreekt een woord van welkom. Ds. F. Ort uit Dieren leest het kerstevangelie en houdt een korte toespraak.
Organist Herman Jansen en de Regionale Politiekapel onder leiding van
Floris de Wever verzorgen de begeleiding van de kerstliederen.


De Kerstsamenzang begint om 20.00 uur. De Grote Kerk is vanaf 19.00 uur geopend.


De toegang is gratis. Om de kosten te dekken wordt na afloop een collecte gehouden.