Ingezonden persbericht


PERSBERICHT MA 8 DEC

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SPORTKLIMMEN IN DE KERK

De voormalige Sint Joseph kerk in Amsterdam-West zal dit jaar het toneel zijn van de strijd om de nationale titels bij het sportklimmen. De in 1953 gebouwde kerk is één van de honderd topmonumenten die de status van beschermd rijksmonument hebben gekregen. In totaal zullen in de kerk twaalf heren en twaalf dames strijden om de titel Nederlands Kampioen Sportklimmen 2008, zij hebben zich gekwalificeerd via de Nederlandse competitie. Onder de deelnemers bevinden zich ook de winnaars van het NK Sportklimmen 2007, Amsterdammer Casper ten Sijthoff (topsport A-status NOC*NSF) en de Nieuwegeinse Vera Zijlstra (High Potential Status NOC*NSF).

Op wanden van wel 14 meter lang die tot wel 9 meter overhangen worden twee routes uitgezet; een kwalificatie-route en een finale-route. Hoe hoger de klimmers komen, hoe meer punten ze krijgen. Degene met de meeste punten mag zich Nederlands Kampioen noemen.

13.00 uur Ontvangst
14.00 uur Aanvang kwalificaties
16.30 uur Aanvang dames-finale, direct gevolgd door de heren-finale 19.00 uur Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking. Aansluitend is er een borrel.

Na afloop van de prijsuitreiking kunt u de topsporters interviewen.

Het Nederlands Kampioenschap Sportklimmen wordt georganiseerd door Mountain Network Amsterdam, onder begeleiding van de Nederlandse Klim- Bergsport Vereniging (NKBV).

Het sportklimmen is een categorie 1 topsport bij het NOC*NSF en heeft een volwaardig wedstrijdcircuit met een WK, EK en NK's. Daarnaast bestaat er een World Cup Circuit. Het wedstrijdklimmen heeft een 'voorlopige Olympische status' van het IOC.


---

Amsterdam 13 december 2008
Sint Josephkerk, Erik de Roodestraat 16, 1056 AM Amsterdam

Meer informatie over de locatie en de wedstrijd: www.mountain-network.eu/nk

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met ondergetekende: _____________________________________________

Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging Postbus 225
3440 AE Woerden

Joost Hofman
t +31 (0)348-484075
m +31 (0)6-28179968
e joost.hofman@nkbv.nl
w http://www.nkbv.nl