Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Zandweg bij Wiechersweg in Borculo wordt binnenkort opgeknapt

De zandweg bij de Wiechersweg aan de westkant van de Groenlosche Slinge bij Borculo krijgt een flinke opknapbeurt. Daar profiteert ook de natuur van. Want er wordt - gelijktijdig met de werkzaamheden aan de weg - hakhout afgezaagd. Hierdoor ontstaat een meer geleidelijke bosrand en past de zandweg beter in het omringende landschap. Geelgors, patrijs en steenuil krijgen zo meer leefruimte. De zandweg is straks in alle jaargetijden weer prima begaanbaar voor wandelaars en fietsers.

De werkzaamheden beginnen binnenkort en worden uitgevoerd door Baks loon- en grondverzetbedrijf BV. Met aanliggende eigenaren wordt contact opgenomen. Als het weer meezit, is de aannemer in zes weken klaar.

Voorbeeldproject

Het opknappen van deze zandweg in de gemeente Berkelland is onderdeel van het project `Kroel'n in 't zand' van de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Zutphen. Doel van het project is om de openbare zandwegen in deze vier gemeenten te verbeteren. Daarbij wordt goed gekeken naar de functie en het gebruik van de afzonderlijke wegen. Bewoners en recreanten profiteren van de verbeteringswerkzaamheden. Maar ook flora en fauna. De verbetering van deze onverharde weg is een van de voorbeeldprojecten van `Kroel'n in 't zand'.

Beter begaanbaar

De zandweg wordt opnieuw uitgezet op basis van de eigendomsgegevens van het Kadaster en vervolgens krijgt de weg een nieuwe profiellaag. Een betere begaanbaarheid van de zandweg voor wandelaars, fietsers en ruiters is daarbij uitgangspunt. Extra aandacht is er voor de steilrand langs de weg, die van groot cultuurhistorisch belang is, en de aangrenzende beplanting. Het resultaat is dat de zandweg straks recreatief, landschappelijk én ecologisch is versterkt.

Trefwoorden onderhoud, Wegen
Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 08/12/2008