Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Wethouder Leo Scharenborg slaat eerste piketpaal op Everskamp in Ruurlo

Afbeelding bij afbeelding

"Ik sla graag deze piketpaal als baken voor meer bedrijvigheid in Berkelland". Met deze woorden gaf wethouder Leo Scharenborg vorige week het startsein voor de bouw van de nieuwe vestiging van smederijbedrijf Borgonjen. Hiermee begint ook de bebouwing van het bedrijventerrein Everskamp in Ruurlo.

Nabij het station

Het bedrijventerrein Everskamp is ongeveer acht hectare groot en ligt aan de rondweg ten zuidwesten van Ruurlo. Het nieuwe terrein vormt een welkome aanvulling op de bestaande bedrijfsgebieden Schansekamp en Venterkamp. Hier zijn geen gemeentelijke kavels meer te koop. Deze terreinen hebben overigens net een opknapbeurt gehad (revitalisering). Bedrijventerrein Everskamp is makkelijk te bereiken voor fietsers en voetgangers. Bovendien ligt het vlakbij het station Ruurlo en is daarmee uitermate goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Kavelverkoop

Op dit moment zijn er in het gebied drie kavels definitief verkocht. Het gaat naast smederijbedrijf Bourgonjen (2600m2) om Harrie Arendsen B.V. Volvo (5200 m2) en Wisman Electrotechniek (1900 m2). Over volgende kavels vinden onderhandelingen plaats. Interesse? Neem dan contact op met de heren J. Seinen of W. Verdaasdonk van de gemeente Berkelland, telefoon 0545-250 308/250 310.

Parkmanagement

Op Everskamp wordt `parkmanagement' ingesteld om het bedrijventerrein er ook in de toekomst goed uit te laten zien. En om er voor te zorgen dat het aantrekkelijk blijft om er een bedrijf te vestigen. Dit houdt in dat bedrijven door samenwerking voordeel kunnen behalen door bijvoorbeeld gezamenlijke:

* (energie)inkoop

* beveiliging

* afvalinzameling

* groenbeheer/verwijderen van zwerfvuil

* bewegwijzering

Daarnaast treden de bedrijven gezamenlijk op als gesprekspartner met de gemeente. Op het bedrijventerrein De Kiefte in Eibergen zijn al positieve ervaringen met parkmanagement opgedaan.

Trefwoorden Bedrijfsterrein, Bouw
Wijk/regio Ruurlo
Mutatiedatum 08/12/2008