Ingezonden persbericht


Filmstudent Aaron Rookus wint
HKU-Award 2008

Aaron Rookus, net afgestudeerd aan de opleiding Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), heeft de HKU-Award 2008 gewonnen. Deze prijs, in de vorm van een oorkonde en een geldbedrag van ¤ 5000,-, wordt uitgereikt aan de HKU-student met het meest vernieuwende afstudeerwerk. Aaron Rookus ontvangt de prijs voor zijn korte film 'I wish I could share the happiness of being alone with someone else'.

De prijs is toegekend door een vakjury bestaande uit Meta Knol (conservator Moderne Kunst aan het Centraal Museum), Marijn van der Jagt (theatercriticus en -journalist), Huba de Graaf (componist), Rutger Verhoeven (manager interactieve projecten bij uitgeverij Malmberg) en juryvoorzitter Huub Duysens (voormalig faculteitsbestuurder van de Faculteit Kunst, Media & Technologie van de HKU). De jury was bijzonder onder de indruk van de prestatie die de pas 24-jarige Aaron Rookus levert met zijn film. Uit het juryrapport:

"De fantasiewereld die Aaron Rookus oproept heeft een steeds wisselende, eigen en unieke vormgeving. Belichting, animatie, camerabewegingen en surround sound zorgen ervoor dat de kijker de wereld van de hoofdpersoon ingetrokken wordt. Kleine gebeurtenissen worden heel voelbaar gemaakt door Aarons wijze van filmen... De denkwereld die uit de film spreekt is bijzonder consistent en gelaagd. De film is mooi geregisseerd en maakt goed gebruik van contrasten tussen rustige beelden en de chaos waarin de hoofdpersoon leeft. Tot slot spreekt de jury haar bewondering uit voor het enorme ondernemerschap bij zo'n jonge regisseur: ruim 100 mensen werkten mee aan deze ingewikkelde productie."

Aaron Rookus was een van de vier genomineerden voor de prijs. De andere kanshebbers waren Melody Deldjou Fard (Fashion Design), Wieteke Opmeer (3D Design) en Jan Willem Deiman (Image Synthesis and Computer Animation). De HKU-Award werd uitgereikt tijdens een feestelijke awardceremonie in de Fentener van Vlissingenzaal van het Utrechts Conservatorium aan de Mariaplaats in Utrecht.

Alle informatie over de genomineerden en hun werk is te vinden op www.hku.nl/hku-award

NOOT VOOR DE REDACTIE/