( BW)(CAPITAL-SAFETY) Capital Safety koopt Timus Safety
Business Editors

MILTON KEYNES, Verenigd Koninkrijk--(BUSINESS WIRE)--Dec 08, 2008--

Capital Safety, producent van de wereldwijd bekende merken DBI-SALA en PROTECTA, heeft aangekondigd dat het eigenaar is geworden van Timus Safety, de meest vooraanstaande onafhankelijke producent van valbeschermingsmiddelen in Slowakije. De koop werd definitief gesloten op 1 december.

Timus Safety produceert een scala van valbeschermingsmiddelen en middelen voor gebruik in kleine ruimten die worden gedistribueerd over de gehele Europese Unie. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in inspectiediensten en in de installatie van permanente systemen en heeft een sterke reputatie op het gebied van trainingsprogramma's met betrekking tot de basisprincipes van veiligheid bij werken op hoogte, management van de veiligheid bij werken op hoogte, touwtoegang en verticale redding, etcetera.

"De koop van Timus Safety betekent een uitbreiding van het bereik van Capital Safety in Oost-Europa, waar de vraag naar valbeschermingsmiddelen naar verwachting zal groeien naarmate de compliance stijgt," aldus Gareth Rhys Williams, CEO van Capital Safety. "Bovendien kunnen wij hierdoor multinationals die in dit gebied actief zijn voorzien van valbeschermingsmiddelen en training op een geheel gecoördineerde basis."

"Capital Safety's portefeuille van innovatieve producten in combinatie met de expertise van Timus Safety op het gebied van de behoefte aan valbeschermingsmiddelen van Oost-Europese bedrijven brengt een bedrijf tot stand dat gebouwd is op elkaar aanvullende sterke punten, inzicht heeft in en de oplossing biedt voor elke uitdaging op valbeschermingsgebied," aldus Juraj Uherek, chief executive van Timus Safety. "Ons gecombineerde aanbod vertegenwoordigt de krachtigste en breedste lijn trainingsdiensten en producten voor valbescherming, gebruik in kleine ruimten en reddingsmiddelen dat verkrijgbaar is in Oost-Europa en over de hele wereld."

Timus Safety werd opgericht in 2000 en opereert vanuit Banská Bystrica, Slowakije. Het bedrijf beschikt over een speciale valbeschermingstrainingsfaciliteit, biedt speciale cursussen voor meerdere branches waaronder met name bouw en productie.

Capital Safety, mondiaal gezien het meest vooraanstaande bedrijf op het gebied van het ontwerpen en produceren van valbeschermingsmiddelen voor werken op hoogte met 9 vestigingen wereldwijd, is producent van de merken DBI-SALA en PROTECTA. Alle valbeschermingsmiddelen en reddingssystemen van Capital Safety worden ondersteund door de beste training, technische ondersteuning en klantenservice in de branche. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Capital Safety op het nummer + 44 (0)1928 571324 of een bezoek brengen aan de website www.capitalsafety.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Capital Safety
Alan Marley, + 44 (0)1928 571324
European Marketing Manager
amarley@capitalsafety.com