Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

NOG 15000 TE GAAN
VOOR OPENING OPVANGHUIS IN NEPAL

De Groningse Stichting Didi begint een groot offensief om de laatste loodjes binnen te halen voor haar project Women's Empowerment Nepal. Stichting Didi zamelt sinds 2007 geld in om een opvanghuis voor slachtoffers van vrouwenhandel in Nepal op te zetten. Hiervoor hebben ze 50.000 euro nodig, de teller staat nu op 35.000 euro. Van acht tot veertien december collecteren de vrouwen van Stichting Didi in Groningen.

www.stichtingdidi.nl
info@stichtingdidi.nl

Foto: Wike Been, oprichtster van Stichting Didi ontvangt de opbrengst van de actie 'Banden vol met Wind' waarbij twee jonge vrouwen van Groningen naar Nepal fietsten.

Wie denkt dat de studenten in Groningen niet verder kijken dan lokale kroegen en studieboeken heeft het mis. Veel studenten zetten zich in voor een bekend goed doel. En een kleine groep voor wie dat niet genoeg is, start zelf haar eigen project. Zo is Stichting Didi in 2007 begonnen om geld in te zamelen voor slachtoffers van vrouwenhandel in Nepal.
Wike Been, studente sociologie, ontmoette op een reis in Nepal de vrouwenorganisatie Ideal Women Development Centre (IWDC) die wel wat hulp kon gebruiken. Het IWDC wilde graag in de stad Bharatpur een opvanghuis oprichten voor slachtoffers van vrouwenhandel. Het IWDC kon moeilijk aan de financiering van dit project komen, omdat het taboe op gedwongen prostitutie te groot is. Eenmaal terug in Nederland werd Stichting Didi opgericht om de financiering van dit project mogelijk te maken. Binnen deze stichting zijn momenteel elf Groningse studentes actief.

Voor de start van het opvanghuis is 50.000 euro nodig. Stichting Didi heeft de afgelopen twee jaar heel wat kledingbeurzen, boekenbeurzen, sponsoracties en andere activiteiten ondernomen om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Twee vrouwen zijn zelfs naar Nepal gefietst om sponsors voor de stichting binnen te halen! En niet voor niets. De teller staat momenteel op 35.000 euro. Om de laatste 15.000 euro binnen te halen, zal Stichting Didi van acht tot twaalf december collecteren in de stad Groningen. Bovendien zal er een bijzondere kerstactie worden georganiseerd. Wilt u de stichting helpen? Geef dan een bijdrage op bankrekening 21.23.14.092, of geef aan de collectant.

---


Niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met
Astrid van Dijk: 06 11 51 05 83