Hyundai i20 krijgt standaard ESP (ESC) !

08/12/2008 12:07
KOREAN MOTOR COMPANY NV

* Pionier: elke nieuwe B-segment i20 krijgt standaard ESP.

* Wellicht beste veiligheidsuitrusting in het B-segment.

* Mogelijks als enige 5 sterren in de Euro N-CAP crashtests in het vooruitzicht.

* Vanaf 11.599 ¤ inclusief BTW .

Nieuwe Hyundai i20:

ESP standaard !

* Pionier: elke nieuwe B-segment i20 krijgt standaard ESP.

* Wellicht beste veiligheidsuitrusting in het B-segment.

* Mogelijks als enige 5 sterren in de Euro N-CAP crashtests in het vooruitzicht.

* Vanaf 11.599 ¤ inclusief BTW .

KONTICH - December 2008 - Door al van bij de basisversie elke nieuwe i20 uit te rusten met een elektronische stabiliteitscontrole, vervult de nieuwe Hyundai i20 een heuse pioniersrol in het felbevochten B-segment. Nadat de Belgisch/Luxemburgse invoerder eerder al elke i30

(C-segment) van huis uit van ESP voorzag, wordt met de nieuwe i20 de lijn doorgetrokken. Het unieke veiligheidsniveau wordt dan ook dé sterkste troef van de i20.

De opvolger van de populaire Getz trekt volop de kaart van de veiligheid. Naast het gebruikelijke standaard ABS, BAS en 6 airbags, pakt de i20 uit met veiligheidsitems zoals gordelverklikkers op alle zitplaatsen, een uitschakelbare passagiersairbag, gordelspanners, actieve hoofdsteunen, verstevigingsbalken in de portieren, tractiecontrole en ESP. Daarmee is de nieuwe i20 ongetwijfeld de wagen met de beste veiligheidsuitrusting uit het B-segment.

De i20 zal het vanaf januari opnemen tegen concurrenten zoals de Volkswagen Polo, de (nieuwe) Ford Fiesta, de Opel Corsa, de Fiat Punto, de Renault Clio, de Peugeot 207 en de Toyota Yaris. Geen enkele van deze rivalen biedt standaard ESP aan !

Volgens de nieuwe richtlijnen van de onafhankelijke organisatie Euro N-CAP betekent dit meteen dat voornoemde concurrenten geen aanspraak meer maken op een 5-sterren status. Hoewel de i20 nog niet is getest door Euro N-CAP, maakt hij door zijn standaard ESP wél aanspraak op de maximumscore van 5 sterren in de gerenommeerde botsproeven.

Het standaard ESP op elke i20 is een initiatief van de Belgisch/Luxemburgse invoerder. General Manager Chris Vereycken beseft het belang, maar ook het risico van deze beslissing; "De i20 richt zich tot een uiteenlopende doelgroep, waaronder ook heel wat jonge mensen. Voor hen is een elektronische bewaarengel een geruststellende gedachte. We hopen dat iedereen deze inspanning, ook om de prijs van de i20 erg concurrentieel te houden, naar waarde zal weten te schatten."

Vanaf 2012 zal elke nieuwe wagen verplicht moeten beschikken over ESP / ESC. Hyundai heeft er bewust voor gekozen om niet te wachten op deze deadline. Aan de Hyundai i20 hangt een prijskaartje vanaf 11.599 ¤ inclusief BTW, voor de 1.2i STC (= 3-deurs) Comfort, en 13.399 ¤ inclusief BTW voor de 1.4 CRDi STC Comfort. Voor de vijfdeursversies is er telkens een supplement van 400 ¤. De vijfdeursversies zijn leverbaar vanaf januari, de sportievere STC zal vanaf april uitgeleverd worden.

William Meerschaut

PR Manager Hyundai

william.meerschaut@hyundai.be

03 450 06 88

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel