Gemeente Zijpe


2008-12-17 Vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Uitreiking van oorkondes aan de vrijwilligers op de vrijwilligersdag.JPG

Maandag 8 december 2008 was het voor de Zijpe de dag van de Vrijwilliger.

Ieder jaar wordt er een groep vrijwilligers uitgenodigd die in het zonnetje wordt gezet. Omdat de Kunstroute dit jaar voor de 15e keer werd georganiseerd besloot het college van burgemeester en wethouders om alle vrijwilligers, die betrokken zijn bij de Kunstroute, een blijk van waardering te geven.

Het was dan ook druk maandagavond. Nadat de genodigden koffie of thee en een gebakje hadden genomen, nam Piet Morsch het woord.

Hij onderstreepte vooral het belang van vrijwilligers. Er komt veel tot stand door de enorme inzet van vrijwilligers en op deze avond nog eens extra onderstreept richting de kunst.

Het is niet zo maar iets om een kunstroute te organiseren waarbij ook nog eens vijf kerken benut worden om kunst te tonen.

Na de toespraak van de wethouder werden er vele oorkondes uitgereikt aan het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuur en alle vrijwilligers die op de een of andere wijze betrokken zijn bij de Kunstroute, waaronder die van de kerken uit Burgerbrug, Sint Maartensbrug, Oudesluis, Petten en Schagerbrug.

Aansluitend aan de uitreiking konden alle aanwezigen nog wat met elkaar praten en de tentoonstelling ArtAgainstWater bekijken, die nog tot donderdag 11 december a.s. is te bewonderen in het gemeentehuis.

Voordat alle aanwezigen huiswaarts keerden kregen zij nog een boeket bloemen.

Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor uw inzet.