Gemeente Spijkenisse


Theatervoorstelling 'Hand in Hand Kameraden' in Theater de Stoep

11 november 2008

logo Theater 'de Stoep'

`Hand in hand, kameraden'. Iedereen in deze regio kent het liedje dat zo vaak tijdens wedstrijden van voetbalclub Feyenoord te horen is. Een voorstelling met dezelfde titel is dinsdagavond 9 december in Theater de Stoep te zien. De aanvang is 20.15 uur. Kaartjes kosten drie euro.

Het verhaal gaat over Joop, die met zijn moeder Francisca onder de rook van de Kuip woont. Samen wonen ze boven de zaak waar Francisca tabakswaren, lectuur en aanverwante artikelen verkoopt. In de ruimte daarnaast runt Joop zijn kapperszaak. De klandizie is sterk teruggelopen, omdat de samenstelling van de wijk de afgelopen jaren drastisch veranderde. Joop weet niet meer hoe hij de eindjes aan elkaar moet knopen. Als het aan hem had gelegen, waren ze al jaren geleden vertrokken naar een andere wijk. Voor Francisca telt maar één ding: voetbalclub Feyenoord. Haar klantenkring bestaat grotendeels uit Feyenoordsupporters en tot ergernis van Joop gaan de gesprekken de hele dag nergens anders over dan over Feyenoord. Als Joop met een plan komt om de financiële problemen op te lossen, lijkt de lucht snel op te klaren. Maar schijn bedriegt.

De voorstelling wordt uitgevoerd door het Rotterdams Wijktheater. Voor en na de voorstelling is er gelegenheid een team te adopteren dat deelneemt aan het kerstzaalvoetbaltoernooi in Spijkenisse. Wie jongeren een onbekommerde en fijne kerstvakantie wil bezorgen, kan zich in de foyer van de Stoep opgeven als begeleider tijdens dit toernooi.

Externe links


* Theater De Stoep [Let op! De website www.destoep.nu opent in een nieuw venster]