Gemeente Rotterdam

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie Dinsdag 9 december 2008, 9.30 uur Wethouder Grashoff en de nieuwe programmamanager Inburgering presenteren aan de commissie de voorzetting van de aanpak van inburgering in Rotterdam. Bij de bespreking hiervan betrekt de commissie de brief van het college van BenW met informatie over de pilot Kwaliteitsverbetering inburgering en het vervolg hiervan. Verder staan op de agenda de bespreking van het concept Zorgboerderij in het kader van het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang, de afdoening van de motie-Pastors over eenmalige gegevensverstrekking door de burger en de derde Bestuursrapportage 2008.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 10 december 2008, 9.30 uur
De commissie vergadert opnieuw over het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Oosterflank-woonwijk". Het college heeft onlangs haar definitieve standpunt bepaald over het wel of niet openhouden van de carports in dit gebied. Verder bespreekt de commissie de wijze van exploitatie van het Topsportcentrum naast de Kuip. Dit doet de commissie aan de hand van extra informatie van het college na de raadsvergadering van 17 juli jl. waar nog veel onduidelijkheid was over de uitbreiding van het Topsportcentrum. Verder komt aan de orde de laatste stand van zaken over de eventuele verzelfstandiging van het Recreatieoord Hoek van Holland. Dit gebeurt aan de hand van de uitkomsten van de enquête die hierover onlangs, in opdracht van de gemeente, onder recreanten is gehouden.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 10 december 2008, 14.00 uur
Aan de orde komen de programmering van Your World, Europese Jongerenhoofdstad 2009 en de voortgangsrapportage over de voorbereiding hiervan. Ook het plan van aanpak Realisatie Centra voor Jeugd en Gezin (CJG's) wordt besproken. Belangrijk aandachtspunt hierbij is de verbinding van de bij de CJG's betrokken beleidsterreinen Jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 11 december 2008, 9.30 uur
De commissie bespreekt de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de G.K. van Hogendorpweg die aansluit op de tunnel onder de sporen van Randstadrail bij station Meijersplein. Hierna komt de derde bestuursrapportage 2008 en de afdoening van een aantal moties dat betrekking heeft op de dienstverlening bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de orde. Vervolgens wordt het plan van aanpak besproken om de administratieve lasten voor ondernemers te verminderen. Het laatste agendapunt is de bespreking van het Programma Economische ontwikkeling Rotterdamse gezondheidszorg 2008-2010.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 11 december 2008, 19.00 uur
Het eerste punt op de agenda is het voorstel ter uitvoering van één van de doelstellingen van dit college, om eind 2008 25% van de Rotterdamse vergunningen te hebben geschrapt of vervangen door eenvoudiger regels. Vervolgens bespreekt de commissie de derde Bestuursrapportage 2008 en de wijzigingen in de begroting voor 2008. Daarna komt de brief van het college over de voortgang van het Actieprogramma Integrale Aanpak Antillianen aan de orde. Hierbij komen ook de monitor Antilliaanse Rotterdammers, het rapport van de Taskforce Antilliaanse Nederlanders en de Verwijsindex Antillianen aan bod. Tenslotte bespreekt de commissie een voorstel ter afdoening van de motie van mevrouw Belhaj, om het toezicht door mensen in de metro en in metrostations, te intensiveren.

Bron: Griffie, 05-12-2008