Gemeente Helmond


Gratis energieadviezen Mierlo-Hout

Feestelijke afsluiting van energiebesparingsactie in Helmondse wijk. Tien mensen hebben een energieadvies van 250 euro gewonnen.

Eind september heeft de gemeente samen met woningbouwverenigingen woCom en Compaen en de Wijkraad Mierlo-Hout een succesvolle energiebesparingactie gehouden. In de open lucht was toen de film Earth te zien. Ook stond de tentoonstelling Energiehuisje in het winkelcentrum van Mierlo-Hout. Mensen konden hier een gratis spaarlamp halen en meedingen voor een gratis energiebesparingsadvies op maat voor in huis; het zogenaamde Energie Prestatie Advies (EPA).

Winnaars

Uit de 90 aanmeldingen waren tien prijswinnaars getrokken. Deze winnaars kregen op 8 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in zaal Adelaars hun prijs -samen met een boeket milieuvriendelijke bloemen- uit handen van wethouder Milieu T. Houthooft-Stockx.

Energiebesparingsactie

De gemeente Helmond vindt het belangrijk om verspillend en vervuilend energieverbruik tegen te gaan. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee. Doel is om Helmond leefbaar te houden, voor nu en de toekomst. De energiebesparingsactie is een van de acties die aan dit doel moet bijdragen. De actie in Mierlo-Hout was een pilot. Aangezien deze zeer succesvol is verlopen gaat de gemeente bekijken in welke andere wijken de actie nog gehouden gaat worden.