Gemeente Hoorn


Busvervoer naar bedrijventerreinen

9 december 2008 - De gemeente Hoorn roept werkgevers van bedrijventerreinen Hoorn 80, De Oude Veiling en Westfrisia op om busvervoer onder hun medewerkers te promoten. De nieuwe buslijnen naarde bedrijventerreinen gaan op maandag 15 december van start. Onlangs is het busvervoer in de provincie Noord-Holland opnieuw aanbesteed. De gemeente Hoorn en Stichting Parkmanagement Hoorn hebben zich sterk gemaakt voor busvervoer naar de bedrijventerreinen in Hoorn.

Door de introductie van het busvervoer op de terreinen wordt de parkeerproblematiek teruggedrongen en wordt ook de verkeersdruk naar en op de terreinen teruggebracht. Om de nieuwe dienstregeling ook in de toekomst te kunnen handhaven of zelfs uit te breiden, roept de gemeente Hoorn en de Stichting Parkmanagement Hoorn werkgevers via een brief op om het busvervoer bij hun medewerkers onder de aandacht te brengen en het gebruik van de nieuwe buslijnen te stimuleren.

Op maandag 15 december rijden de eerste bussen naar bedrijventerreinen Hoorn 80 (lijn 16) en Westfrisia (lijn 131). Lijn 16 rijdt eens in het uur tijdens de ochtend- en avondspits. Lijn 131 is de reguliere streekbus naar Wervershoof. Deze doet ook bedrijventerrein de Oude Veiling aan.