Woonbond


09-12-2008

Eerste bewonersparticipatieovereenkomst op basis van nieuwe Overlegwet

Donderdag 27 november werd in Helmond de eerste participatieovereenkomst op basis van de nieuwe Overlegwet ondertekend. Dat gebeurde door Ger de Wilde, directeur van woningcorporatie Woonpartners, en Jan van Bruggen, voorzitter van de huurdersbelangenvereniging.

De nieuwe participatieovereenkomst die zich op drie niveaus richt (organisatie, complex en individueel), vervangt de geldende participatieovereenkomst uit 1992. Het overleg over de nieuwe afspraken duurde maar liefst twee jaar en volgens Ger de Wilde zal het niet eenvoudig zijn om de gemaakte afspraken in de participatieovereenkomst de komende jaren waar te maken.

Woonpartners neemt de uit de wet voortvloeiende verplichting om de huurdersvereniging en de bewonerscommissies goed te faciliteren in ieder geval serieus en stelt een nieuw kantoor met vergaderruimte beschikbaar. Jan van Bruggen: Met een kantoor en een vergaderruimte kan de bewonersraad haar werkzaamheden beter bundelen en sneller reageren op situaties die betrekking hebben op de huurders van Woonpartners. De ondertekening vond plaats in dit nieuwe verblijf van de Huurders Belangen Vereniging, dat daarvoor eerst plechtig werd geopend door wethouder Frans Stienen. Hij deed dat door het officiële naamsbord met het nieuwe logo van de Huurders Belangen Vereniging Woonpartners te onthullen.