Stadsdeel Zeeburg

Herinrichting Diemerzeedijk hervat

9 december 2008
De werkzaamheden aan de herinrichting van de Diemerzeedijk in stadsdeel Zeeburg zijn weer gestart nadat het werk voor twee weken was stilgelegd. Omdat onder de asfaltlaag oude klinkerbestrating werd aangetroffen, moest het stadsdeel onderzoeken of de grond vervuild is. Inmiddels is er een passende oplossing voor gevonden en is het werk gisteren hervat.

Het werk wordt in twee perioden uitgevoerd. In eerste instantie wordt er op het hoge deel van de dijk gewerkt van 8 tot en met 19 december en van 5 januari tot en eind maart 2009. Later in het najaar is het lage deel van de dijk aan de beurt.

Tot en met 19 december wordt de oude asfaltlaag verwijderd en wordt er nieuw asfalt gelegd. Van 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 wordt er niet gewerkt, zodat de rijweg goed begaanbaar is gedurende de Kerstvakantie. Van 5 januari tot eind maart gaat de aannemer straatklinkers leggen over het nieuwe asfalt.

Gedurende de werkzaamheden zijn de woningen en bedrijven tot en met Diemerzeedijk nummer 7 via de gebruikelijke route bereikbaar. De woningen en bedrijven aan de Buitenkerkerweg en de volkstuinen zijn bereikbaar via een omleiding. De omleidingsroute wordt op borden aangegeven. Voetgangers kunnen langs het werk. Fietsers kunnen te voet langs de opbreking.

De beperkte ruimte op en langs de smalle Diemerzeedijk bemoeilijkt het werk en vraagt om veel inschikkelijkheid van de gebruikers van de dijk. Het stadsdeel doet zijn uiterste best om de werkzaamheden vlot te laten verlopen en het gebied bereikbaar te houden.