AEGON

Maatwerk in verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

AEGON Gezond Werkplan compleet

Arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim kunnen grote financiële gevolgen met zich mee brengen. Hoge kosten voor de werkgever en een forse terugval in inkomen voor werknemers. Het AEGON Gezond Werkplan biedt de mogelijkheid je te verzekeren tegen deze financiële risico's. Met de introductie van de AEGON WIA 35min verzekering is dit verzekeringspakket compleet.

We staan er niet vaak bij stil, maar iemand die voor meer dan 65% is goedgekeurd om te werken kan in de bijstand terecht komen. Hoe kan dat? Wanneer iemand na 2 jaar ziekte door het UWV voor minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard volgt er geen uitkering op basis van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Werkgever en werknemer zijn verplicht samen naar een oplossing te zoeken. Wordt er geen oplossing gevonden - bij de bestaande werkgever of ergens anders
- dan volgt een WW-uitkering. Deze bedraagt 70% van het laatst verdiende loon. Hoe lang je een WW-uitkering krijgt hangt af van hoe lang je hebt gewerkt. Na de WW-uitkering kan een bijstandsuitkering volgen. Dit is het WIA 35min-risico waartegen nu een verzekering bij AEGON (www.aegon.nl) kan worden afgesloten.

"Tot nu toe was het niet mogelijk je op een goede manier te verzekeren tegen het WIA 35min-risico. AEGON biedt als eerste een verzekering die een langdurige aanvullende uitkering voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn mogelijk maakt. Met de WIA 35min verzekering is het AEGON Gezond Werkplan compleet. Werkgevers kunnen zich nu op maat verzekeren tegen de verschillende financiële risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid." Aldus Kirsten Koster, Productmanager Inkomensverzekeringen van AEGON Nederland.

Prikkel
De uitkering wordt verstrekt na afloop van een eventuele WW-uitkering. De verzekering vult het inkomen aan tot minimaal 70% van het verschil tussen het oude en het nieuwe inkomen. Voorwaarde voor de uitbetaling is dat minimaal 50% van de verdiencapaciteit wordt benut. Zo is er een prikkel ingebouwd om naar werk te blijven zoeken. Wordt hier niet aan voldaan dan ontvangt de werknemer een eenmalige uitkering van 25% van het oude loon. De verdiencapaciteit hangt af van het percentage waarvoor je bent goedgekeurd (zie ook rekenvoorbeeld). De uitkeringsduur is 5 of 10 jaar, afhankelijk van de gekozen verzekering.

AEGON Gezond Werkplan
Het AEGON Gezond Werkplan bestaat uit acht modules waarmee werkgevers en werknemers zich kunnen verzekeren tegen de financiële risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Zo zijn er verzekeringen voor ziekteverzuim, zorgmanagement, advies en rechtsbijstand, WGA-aanvulling en nu ook voor WIA 35min. Met de verschillende modules kan maatwerk worden geboden.

Afhankelijk van het bedrijf en de voorkomende risico's kan een pakket van verzekeringen worden samengesteld. Bij meerdere verzekeringen (modules) kan de pakketkorting oplopen tot 7%.

Rekenvoorbeeld WIA 35min verzekering
Werknemer A. verdient 30.000 euro per jaar en wordt, na 2 jaar ziekte, door het UWV voor 30% arbeidsongeschikt verklaard. A. heeft 12 maanden recht op een WW-uitkering.
De werkgever van A. heeft een WIA 35min verzekering gesloten bij AEGON.
De verdiencapaciteit van A. bedraagt 70% van 30.000 euro, ofwel 21.000 euro.

Situatie 1: A. slaagt er in een nieuwe baan te vinden waarmee hij 11.000 euro verdient. Hij benut meer dan 50% van zijn verdiencapaciteit en krijgt van AEGON een aanvulling ter hoogte van 13.300 euro = 70%*(30.000-11.000), ofwel 70% zijn oude loon minus zijn nieuwe loon.
Het totale inkomen van A. bedraagt 24.300 euro = 11.000 + 13.300.

Situatie 2: A. slaagt er niet in ander werk te vinden. Hij is er dus niet in geslaagd zijn verdiencapaciteit te benutten, daarom ontvangt hij van AEGON een eenmalige uitkering van 25% van het oude loon. Dat komt overeen met 7.500 euro = 25% van 30.000. Als hij er daarna in slaagt om werk te vinden, dan komt A. toch weer in aanmerking voor de hogere uitkering gedurende 5 of 10 jaar.