Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Bolife betaalt Nedfield in promissory notes RBG

Doorn, 9 december 2008

Nedfield NV ontvangt van Bolife Beheer BV (Bolife) verhandelbare schuldbewijzen, zogeheten promissory notes, in Koninklijke Begemann Groep NV (RBG) ter waarde van 21 miljoen. Nedfield had voor eenzelfde bedrag vorderingen uitstaan bij Bolife. Nedfield zal de promissory notes gebruiken bij het verkrijgen van financiering en voor transacties met derden.

Over de transactie
De transactie tussen Nedfield en Bolife is het resultaat van het afwikkelen van het geheel aan vorderingen dat Nedfield had op Bolife en haar dochter Ego Lifestyle BV. Het betreft een vordering uit hoofde van de overdracht van het 45 % belang dat Nedfield had in Ego Lifestyle BV, uitstaande leningen en de vergoeding voor Nedfield door de gerealiseerde meerwaarde als gevolg van de overname van Ego Lifestyle door RBG.

In het kader van de overname van Ego Lifestyle BV door RBG is een deel van het overnamebedrag omgezet in een achtergestelde converteerbare lening. Tot het moment van conversie in aandelen zijn hiervoor promissory notes uitgegeven. Deze hebben een looptijd van maximaal 24 maanden en zullen worden afgelost door uitgifte van aandelen RBG ter waarde van
1,-. De promissory notes die Nedfield ontvangt zijn verdeeld in een aantal afzonderlijk verhandelbare schuldbewijzen, ieder voor een bepaald bedrag. Nedfield heeft niet de intentie de promissory notes te behouden en heeft dus ook niet de intentie een belang in RBG op te bouwen, maar wil de promissory notes gebruiken bij het verkrijgen van financiering en voor transacties met derden.

Voor de transactie tussen Nedfield en Bolife gelden diverse voorwaarden en condities. Zo zal de conversie alleen plaatsvinden wanneer de koers van het aandeel RBG op het moment van conversie tenminste 1,- bedraagt. Verder zal wanneer de conversie niet binnen 24 maanden na uitgifte van de promissory notes plaatsvindt de oorspronkelijke vordering herleven, onder van tevoren overeengekomen condities, zoals een interestvergoeding. Daarnaast zijn verder onder meer afspraken gemaakt over de voorwaarden voor onderhandse plaatsing van aandelen.

Persbericht | Nedfield N.V. | Pagina 1 van 2

PERSBERICHT

Over Ego Lifestyle en RBG
Ego Lifestyle richt zich op ontwerp, marketing, productie en distributie van high-end luxury lifestyle consumentenelektronica. Het is sinds 2004 actief met de Ego, een geavanceerde notebook voor het exclusieve, luxe segment van de markt. Met de overname van Ego Lifestyle richt RBG zich voor de toekomst op de luxe mobility markt en zal het rond Ego Lifestyle een nieuwe groep formeren die zich richt op het ontwikkelen en vormgeven van exclusieve producten in deze markt. Ego Lifestyle beschikt momenteel al over een wereldwijd distributienetwerk in dit segment en hoopt binnenkort interessante overeenkomsten af te sluiten in Azië. Door de koppeling met RBG kan Ego Lifestyle de naamsbekendheid vergroten en mogelijkheden voor verdere overnames creëren. Recent heeft Ego Lifestyle veel publiciteit gegenereerd door het winnen van de Microsoft Fashion PC Award 2008 en door het afsluiten van een exclusief licentiecontract met Bentley Motors. Ego notebooks zijn onder meer verkrijgbaar bij Harrod's en Selfridges in Londen, Saks Fifth Avenue in New York City en Printemps in Parijs.

Over Nedfield
Nedfield investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde delen van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Nedfield innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Nedfield is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doorn (Nederland). Bij Nedfield werken meer dan 300 medewerkers, verdeeld over 9 kantoren in 5 landen.

Noot aan de redactie (