Gemeente Almelo

Reiniging en inspectie van gemeentelijke riolering

9 december 2008 - In december wordt een deel van de hoofdriolering geïnspecteerd en gereinigd.
Dat gebeurt in Bornerbroek, Mariaparochie, Ootmarsumsestraat e.o., Markgraven, Rumerslanden, West-Sluitersveldlanden, een deel van de Mooie Vrouwenweg, Turfkade, Slachthuiskade, Haven Noordzijde (deel Kolthofsingel tot De Grenzen) en de Kolthofsingel (deel Haven Noordzijde tot de Plesmanweg).

Inspectie

Ook wordt op verschillende plekken het riool geïnspecteerd. Een overzichtskaart van de rioolinspectie en rioolreiniging vindt u hiernaast

Hoge druk

Het reinigen en inspecteren van de riolering is onderdeel van het onderhoudsprogamma dat jaarlijks wordt uitgevoerd. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Het inspecteren gebeurt met behulp van een camera. Het reinigen van de riolering is op 1 december begonnen. De inspectie start in januari. In totaal duurt het werk ongeveer vier maanden.

Afsluiten

Tijdens het reinigen is het in incidentele gevallen mogelijk dat door wisselende over- en onderdruk stanklucht en/of waterspetters uit de riolering ontsnappen via de watersloten van het toilet en andere op de riolering aangesloten afvoeren. Als u niet thuis bent, kunt u vantevoren het deksel van het toilet sluiten en eventueel verzwaren. Andere afvoeren kunt u afsluiten met een dweil.

Voorkomen

Stankoverlast na de reiniging is te voorkomen door alle kranen even open te draaien zodat de watersloten weer worden gevuld. Tijdens het werk kan mogelijk gedurende korte tijd enige verkeershinder ontstaan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ruiter van de afdeling Stadsbeheer op telefoonnummer (0546) 54 14 52.