KNMG

Algemene vergadering KNMG

Uitnodiging 250ste Algemene Vergadering van de Federatie KNMG

We nodigen u uit de 250ste Algemene Vergadering bij te wonen van de Federatie Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. De vergadering vindt plaats op dinsdag 9 december om 17.30 uur in het auditorium van de Domus Medica, Mercatorlaan 1200 in Utrecht.

Agenda
1. Opening
2. Mededelingen van de voorzitter
3. Inleiding voorzitter
4. Vaststelling van de notulen van de extra Algemene Vergadering van 2 september 2008

5. Hoofdbehandelaarschap
In de gezondheidszorg wordt steeds vaker samengewerkt tussen artsen en tussen artsen en andere hulpverleners. Dit wordt nog eens geaccentueerd door toenemende ketenzorg. Dit roept vragen op o.a. over het hoofdbehandelaarschap en de verantwoordelijkheidsverdeling. De KNMG werkt aan een richtlijn over taak- en verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking tussen hulpverleners in de gezondheidszorg. Tijdens de AV zal verslag worden gedaan van de stand van zaken. Er is ruimte voor een opiniërende discussie.

6. Districtenstructuur
De werkgroep Regionale Ordening heeft onderzocht hoe de relatie tussen de KNMG en haar achterban het beste georganiseerd kan worden en hoe dit inhoudelijk vormgegeven kan worden. Vervolgens wordt antwoord gegeven op de vraag welke regionale organisatie het meest efficiënt en effectief is gezien de vastgestelde inhoud.

7. Begroting 2009
De door het Federatiebestuur vastgestelde Begroting 2009 wordt ter goedkeuring aan de AV voorgelegd.

8. Overdracht voorzitterschap
Woensdag 5 november jl. is prof. dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman begonnen aan zijn inwerkperiode bij de KNMG. Vanaf 1 januari 2009 begint zijn voorzitterschap formeel. In deze vergadering zal Peter Holland het voorzitterschap overdragen aan Arie Kruseman.

9. Rondvraag

10. sluiting

De Algemene Vergadering is voor alle artsen toegankelijk en de KNMG nodigt hen dan ook van harte uit deel te nemen en mee te discussiëren! De stukken zijn op te vragen via het secretariaat Bestuur en Directie, tel. (030) 28 23 267 of via mail j.bouwman@fed.knmg.nl .