Qurius NV

Snelle voorraadreducties in 2 maanden

Veel bedrijven zijn inmiddels druk bezig om op verantwoorde wijze voorraden te verlagen, zodat extra cash vrijkomt binnen de onderneming. De meeste strategieën om voorraden te verlagen zijn wel bekend, maar vragen soms om investering en tijd. De huidige situatie vraagt om maatregelen die snel resultaat opleveren! Bijgaand een beproefde set van maatregelen en strategieën om voorraden te verlagen, gerangschikt naar terugverdientijd.

De maatregelen met 3 sterren hebben een terugverdientijd kleiner dan 2 maanden, gezamenlijk meestal goed voor voorraadverlaging van 6-10%. Waarschijnlijk niet voldoende in de huidige marktomstandigheden. Dan zijn er nog de maatregelen met 2 sterren, goed voor nog eens 10-20 % voorraadreductie. Deze maatregelen moeten met een team structureel opgepakt worden en kunnen in 5 maanden terugverdiend worden.

De laatste categorie zijn maatregelen van meer strategische aard, vragen om een projectmatige aanpak, en vragen om een investering met een terugverdientijd van gewoonlijk 12 maanden.