Ingezonden persbericht


Sony Ericsson sluit zich aan bij Open Handset Alliance Sony Ericsson breidt hiermee haar portfoliostrategie uit

Badhoevedorp, 9 december 2008 - Sony Ericsson kondigt vandaag aan haar portfoliostrategie uit te breiden door zich aan te sluiten bij de Open Handset Alliance.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: "Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan."

Het lidmaatschap van de Open Handset Alliance is een verdere aanvulling op de reeds bestaande Open OS- strategie die is gebaseerd op de platformen van Symbian en Windows Mobile.


- Einde -

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson is een topspeler op de wereldmarkt met meer dan 100 miljoen verkochte telefoons in 2007. Diversiteit is een van de kernkwaliteiten van de onderneming, die in meer dan tachtig landen actief is, waaronder productielocaties in China en R&D-locaties in China, Europa, Japan en Noord-Amerika. Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture en heeft haar mondiale zakelijke centrum in London.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (