ID-banen bij Impuls voor 2009 gered

09/12/2008 17:30

Impuls

De ruim 70 ID-medewerkers van welzijns- en kinderopvangorganisatie Impuls kunnen voorlopig blijven. Dat is de uitkomst van overleg tussen Impuls en de gemeente Amsterdam.

Impuls maakte begin oktober bekend dat alle ID-medewerkers (de voormalige Melkertbanen) ontslagen moesten worden. Door de aanpassing van het beleid van de gemeente om de doorstroming naar regulier werk te bevorderen, stijgen de kosten voor de werkgevers. Voor gesubsidieerde organisaties is dit alleen op te brengen wanneer de toegekende subsidies in gelijke mate toenemen.

In de afgelopen jaren heeft Impuls al heel veel mensen laten doorstromen naar regulier werk. Naar nu blijkt, hebben méér medewerkers recht op een indicatie voor de sociale werkvoorziening dan enkele maanden terug te voorzien was. Doordat zij nu ook kunnen doorstromen, wordt de korting op de subsidie voorkomen voor 2009.

Impuls is verheugd dat de medewerkers in elk geval nog een jaar kunnen blijven. Dit biedt ruimte om te zoeken naar aanvaardbare oplossingen. De positie van de ID'ers na 2009 blijft onzeker, omdat de verlaging van de subsidie niet structureel wordt gecompenseerd. In 2009 zullen alle betrokken partijen extra inspanningen verrichten om de kansen op doorstroming van medewerkers verder te vergroten.





http://www.impuls.nl

http://www.impuls.nl