Smartesting benoemd tot HP Software Gold Business Partner


AMSTERDAM, 20081208 -- Ter gelegenheid van de HP Software Universe (die van 9 tot 11 december gehouden wordt in Wenen), wordt Smartesting, uitgever van softwareoplossingen voor het testen en certificeren van ICT-applicaties, wereldwijd als zevende onafhankelijke softwareproducent benoemd tot HP Software Gold Business Partner voor het aanbieden van HP Quality Center. Naast de technologische integratie van Smartesting-oplossingen in het aanbod van HP Quality Center, biedt dit partnerschap deze twee complementaire aanbieders tevens de mogelijkheid tot het bundelen van hun krachten op commercieel gebied.

Deze certificering, die tot stand gekomen is na uitgebreid onderzoek door het HP-laboratorium in Fort Collins (VS) afgelopen september, betreft het product Smartesting Center(TM), dat gebaseerd is op de tool Test Designer(TM). Deze tool maakt het mogelijk om op basis van testmodellen automatisch tests te genereren en deze te gebruiken in HP Quality Center.
"Ons partnerschap met HP in Nederland, in Europa en sinds deze zomer in India, vormt een hoofdlijn in de strategie van Smartesting, die er vooral op gericht is om samen met onze partners een technologisch ecosysteem te creëren. Wij streven ernaar deze partners nieuwe mogelijkheden aan te reiken om grote organisaties aan te sporen hun softwaretests nog meer te industrialiseren. Als het gaat om marktaandeel is HP Software marktleider en brengt zo een grote gemeenschap van zowel experts als gebruikers uit allerlei sectoren samen. Deze groep willen wij helpen", verklaart Laurent Py, CEO van Smartesting.
"Smartesting beantwoordt perfect aan het profiel van onze Gold-partners: het is een onderneming die over een innovatieve technologie beschikt, die geïntegreerd is met het productaanbod van HP. Hierdoor kan ze de vooruitgang van onze klanten op het gebied van kwaliteitsborging optimaliseren. Daarbij gebruik makend van coherente, reproduceerbare en gestandaardiseerde processen", voegt Wytze Rijkmans, Managing Director van HP Software & Solutions Nederland, toe.

Geavanceerde technologische integratie

"We zijn blij dat, dankzij deze Gold-certificering, de technische integratie van onze oplossingen met HP Quality Center, datal sinds achttien maanden door onze klanten gebruikt wordt, vandaag officieel geworden is. Voortaan kan iedere gebruiker van HP-oplossingen onze tool Test Designer(TM) gebruiken, als aanvulling op Quality Center. Op deze manier kan men de de kwaliteit van het produceren van tests vergroten en de test kosten verlagen", aldus Remco Kwinkelenberg, Business Developer bij Smartesting.

"De oplossing van Smartesting stelt ons in staat om onze klanten complementaire, innovatieve producten te bieden, geheel geïntegreerd met Quality Center. Zo maximaliseren we de effectiviteit van hun teststrategieën", zegt Boudewijn Aelbers, Technical Manager van HP Software & Solutions Benelux verantwoordelijk voor het aanbod van HP Quality Center in de Benelux.

Krachtenbundeling op commercieel gebied

Tijdens een diner dat op 30 september jl. gehouden werd in combinatie met een debat met Atos Origin over het industrialiseren van tests, hebben HP en Smartesting de interesse van de ICT-afdelingen van grootzakelijke klanten voor deze certificering weten te bekrachtigen. Bij deze gelegenheid waren meer dan 20 CIO's van grote Franse en Europeseo ndernemingen aanwezig. Dit partnerschap is voor de twee aanbieders ook de aanleiding om nieuwe gezamenlijke projecten op te starten. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling door de afdeling R&D van Smartesting van nieuwe functionaliteiten in Test Designer, speciaal aangepast aan de BPT-module (Business Process Testing) van HP. Deze nieuwe functionaliteiten zullen overigens gedemonstreerd worden tijdens de HP Software Universe, die van 9 tot 11 december gehouden wordt in Wenen. Tijdens deze belangrijke Europese conferentie op het gebied van de laatste innovaties in de sector, komen ieder jaar de belangrijkste gebruikers en partners van HP Software samen.

Over Smartesting - http://www.smartesting.com

Smartesting (voorheen LEIRIOS) is in 2003 opgericht na een afsplitsing van het Laboratoire Informatique (CNRS/INRIA) van de Université de Franche-Comté en is een van de grootste internationale spelers op de markt van het softwaretesten dankzij haar innovatieve technologie om automatisch tests te genereren, waarin meer dan 100 manjaren aan ontwikkeling gestoken is. Smartesting is een onafhankelijke Franse software-uitgever, een prachtig voorbeeld van Franse innovatie voortgekomen uit onderzoek.
Dankzij haar innovatieve technologie, die erop gericht is om "test centers" of "testfabrieken" te optimaliseren, kan Smartesting zich vandaag de dag rekenen tot de mondiale spelers op dit gebied. De gepatenteerde oplossing van Smartesting helpt de kwaliteitsrisico's van de meest kritische applicaties terug te brengen en optimaliseert de productie van functionele tests. Deze oplossing verhoogt de voorspelbaarheid en de productiviteit binnen in tests gespecialiseerde kenniscentra en garandeert het voldoen aan de vakeisen. De oplossing wordt vandaag de dag gebruikt voor de validatie van ICT-systemen van grote organisaties in talloze sectoren, zoals het bankwezen, de financiële wereld en de transport- of telecommunicatiesector, met klanten als BNP Paribas en SNCF(de Franse spoorwegonderneming). Smartesting heeft 30 mensen in dienst in Parijs, Amsterdam, Bangalore (India) en Besançon, waar het hoofdkantoor en de afdeling R&D gevestigd zijn. Smartesting wordt ondersteund door OSEO (de Franse organisatie voor het bevorderen van innovatie) en heeft drie kapitaalverhogingen gerealiseerd. In 2004 ging het om een bedrag van 1 miljoen euro, in 2005 om 2 miljoen euro en in 2008 om 4,8 miljoen euro.

http://www.smartesting.com





ingezonden persbericht