Debatcentrum Tumult Persbericht

3 december 2008

Kenniscafé - Spruitjesseks in TUMULT

: de seksuele moraal van de jeugd.

Opvoeding, cultuurpolitiek of...niks?

Woensdag 10 december wordt er gediscussieerd over de 'losgeslagen seksuele moraal van de jeugd'. Tijdens dit KennisCafé gaat Pieter van der Wielen hierover in gesprek met o.a. cultuurpsycholoog Tom ter Bogt. Hoe losgeslagen zijn jongeren? Is er daadwerkelijk sprake van een probleem en wat is de rol van ouders en school?

Minister Rouvoet uitte onlangs zijn zorgen over de 'losgeslagen seksuele moraal van de jeugd'. Nog voordat de dag om was, hebben media en Tweede Kamerleden hun oordeel klaar: reactionaire spruitjeslucht! Iedere morele uiting van de overheid wordt hiermee volledig tenietgedaan: nadenken is niet meer nodig.

In dit KennisCafé willen we dat juist wél doen. Want: is er een probleem en wat is dat dan precies? Is het de straatcultuur of gaat het om een veel breder cultureel fenomeen waar jongeren seks als status leren gebruiken? Wat is de rol van ouders en school hierbij? Breiden Balkenende en Rouvoet hun cultuurpolitiek uit naar de jongste generatie? En moeten we het beschermde, onschuldige kind voorgoed gedag zeggen?

Met o.a.: Tom ter Bogt, cultuurpsycholoog aan de Universiteit Utrecht en als bijzonder hoogleraar popmuziek verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Met columns van Maarten van Rossem, hoogleraar Geschiedenis en Marcel Hulspas, wetenschapsjournalist. Presentatie: Pieter van der Wielen, presentator Dat kan beter! en Noorderlicht Nieuws.

Woensdag 10 december bar open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur Tumult, Domplein 5, Utrecht Reserveren aanbevolen. Meer informatie www.tumultdebat.nl of 030-2332430.

Debatcentrum TUMULT, Universiteit Utrecht & VPRO's Noorderlicht organiseren iedere maand het Kenniscafé: een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap. De avonden vinden plaats in de eigen zaal van Debatcentrum Tumult aan het Domplein in Utrecht.


- einde persbericht -