Gemeente Kollumerland

PB 47/2008 Ondertekening detacheringcontracten gemeente en Trion

Kollum, 9 december 2008

Op woensdag 10 december 2008, âs middags om een uur, ondertekenen burgemeester Bearn Bilker en de directeur van Trion, Dick Visser, detacheringcontracten. Plaats van handeling is de kantine van de buitendienst van de gemeente te Kollum (Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB).
Met de ondertekening worden 24 personeelsleden van Trion officieel gedetacheerd bij de afdeling Groen van de Gemeente Kollumerland c.a. De medewerkers van Trion zijn al vanaf 16 juni 2008 werkzaam bij de gemeente.

De genoemde medewerkers deden daarvoor ook al vaak werk voor de gemeentelijke groenafdeling. Er wordt vanaf 16 juni jl. al niet meer op besteksbasis gewerkt. Vanaf die datum sturen de leidinggevenden van de afdeling Groen de medewerkers van Trion aan.

De afdeling Groen van de gemeente bestaat uit elf vakmensen. Voor hen betekende de detachering van de Trion collegaâs ook een nieuwe manier van werken. De afdeling heeft de gemeente in drie regioâs ingedeeld; Oost, Centrum en West. Iedere regio heeft zijn eigen team met groenmensen met daarboven een voorman die de teams aanstuurt. De teams bestaan uit zowel gedetacheerd Trion personeel als uit personeel in vaste dienst bij de gemeente. Gezamenlijk nemen zij het complete groenonderhoud binnen de desbetreffende regio voor hun rekening.

De nieuwe werkwijze past in de vernieuwing die Trion doorvoert. Inmiddels heeft Trion in totaal meer dan 50% van de medewerkers gedetacheerd.


---

***************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.