Gemeente Waalwijk Mogelijk Makers, gangmakers in buurtbeheer

Op woensdag 10 december 2008 vindt de traditionele eindejaarsbijeenkomst van Mogelijk Makers plaats. Met deze bijeenkomst wordt het Mogelijk Makers-jaar 2008 met alle betrokkenen op een gezellige manier afgesloten. Ook worden dan de winnaars van de prijspremies bekend gemaakt.

De decemberbijeenkomst 2008 vindt vanaf 19.00 uur plaats in Den Bolder. In de organisatie van deze bijeenkomst is een uitdrukkelijke rol voor bewoners weggelegd. Zo wordt het gastvrouwschap verzorgd door een inwoner uit Sprang-Capelle en jongeren van de KPJ uit Waspik geven vorm aan het programma. Naast deze actieve inbreng en inzet van bewoners zelf, vervult ook de verantwoordelijke wethouder Santi, een rol in het programma.

19.00 uur Ontvangst met koffie/thee
19.30 uur Opening
19.40 uur 1ste ronde prijsuitreiking
20.10 uur Intermezzo
20.20 uur 2de ronde prijsuitreiking
20.40 uur Intermezzo
20.50 uur 3de ronde prijsuitreiking
21.00 uur Afsluiting en naborrelen

Met het project Mogelijk Makers wil Waalwijk een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de sociale samenhang en leefbaarheid in de buurten en wijken. Deze algemene doelstelling is vertaald naar drie aandachtspunten, waarop Mogelijk Makers wil in zetten:

I. Ontmoeting
II. Sociale samenhang
III. Interactie & samenwerking buurtbeheer en bewoners

Bewoners worden uitgedaagd om in hun straat of buurt een activiteit te organiseren met en voor hun buren. Minimaal drie bewoners nemen hiervoor de verantwoordelijkheid. Voor de activiteit, die op ontmoeting gericht moet zijn, ontvangt de straat of buurt een budget van 250. De straten en/of buurten worden tevens gevraagd een origineel verslag te maken van de activiteiten. De drie meest in het oog springende activiteiten en verslagen worden beloond met een prijspremie. In totaal worden zeven prijspremies uitgereikt, te weten: 4 x 250 euro, 2 x 500 euro en 1 x 1000 euro.

U bent van harte welkom om 10 december aanwezig te zijn bij eindejaarsbijeenkomst van Mogelijk Makers.

Publicatie datum 26-11-2008