Gemeente Bussum

Bussum ondersteunt integratieproject van stichting NIKA

In de provincie Noord-Holland starten vijf gemeenten met het cultureel integratieproject `Drawing her Story'. Bussum zal samen met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer en Zaandam de stichting `NIKA kunstprojecten' hierin ondersteunen.

Allochtone en Nederlandse vrouwen tekenen samen `hun verhaal'

Het project `Drawing her Story' gaat op 10 december 2008 van start in Wijzer. Immigrantenvrouwen en hun Nederlandse buurtgenotes gaan in dit project een samenwerking aan en geven in tekst en beeld uitdrukking aan hun verhalen en visie rondom migratie. De twintig vrouwen die deelnemen aan het project volgen eerst een tekenworkshop van tien lessen. Met de tekeningen die tijdens de workshop ontstaan organiseren de deelneemsters een reizende tentoonstelling in hun buurt. Bij deze tentoonstelling wordt een discussie- en samenspraakmiddag georganiseerd. `Drawing her Story' gaat vanaf december en januari van start in de gemeentes Amsterdam, Amstelveen, Bussum, Haarlemmermeer en Zaandam. Stichting NIKA Kunstprojecten werkt voor de uitvoering van `Drawing her Story' op lokaal niveau samen met welzijnsorganisaties, gemeentes en vrouwencentra.

Drawing her Story

Stichting NIKA Kunstprojecten wil met dit project een interculturele dialoog op lokaal niveau op gang brengen. Beeldende kunst wordt hierbij gebruikt als bindmiddel om buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen. De zes workshops worden door Stichting NIKA Kunstprojecten gebruikt als een `pilotproject'. De kennis en ervaring die in dit project wordt opgedaan zal na afloop van het project in een handboek worden opgetekend en gratis aan gemeentes en welzijnsorganisaties ter beschikking worden gesteld.

Aanmelden voor het project is mogelijk

`Drawing her Story' wordt in Bussum mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Bussum. Aanmelden voor de cursus in Bussum is nog mogelijk! Bel met Natasja Kemp van de gemeente Bussum 035-6928652.