Gemeente Spijkenisse


Tentoonstelling over 60 jaar mensenrechten in stadhuis

02 december 2008

Op 10 december is het precies zestig jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tot stand is gekomen.

Ter gelegenheid hiervan heeft Amnesty International een foto-expositie ontwikkeld. Deze tentoonstelling is te zien in de Jan Broekhuishal van het stadhuis.

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is het product van een unieke historische periode: die tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin, of in ieder geval het serieuze begin, van de Koude Oorlog.
Dat de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, de vijanden van de jaren die zouden volgen, in staat waren samen te werken, is een van de cruciale succesfactoren in het ontstaan van de verklaring geweest. Ondertussen is de Verklaring door bijna alle landen ter wereld getekend en daarmee verplichtend. Om de ondertekening van de Universele verklaring te vieren, wordt overal ter wereld op 10 december de dag van de mensenrechten gehouden.

De expositie is te zien van 3 december tot en met 2 januari 2009 tijdens de openingsuren van het stadhuis en is vrij toegankelijk.