100.000e uitlening zoek&boek gevierd

04/12/2008 15:43

Vereniging van O penbare Bibliotheken bv

Donderdag 10 december wordt in Deventer de 100.000e levering van zoek? gevierd. Schrijvende pers en fotografen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De 100.000e uitlening wordt gevierd in de bibliotheek Deventer, Brink 70, op 10 december aanstaande om 10:30 uur.

Gedeputeerde Dick Buursink van de provincie Overijssel zal de bijeenkomst feestelijk openen. Hij wordt daarbij op een verrassende manier ondersteund. De opening wordt gevolgd door een debat over de kansen van de openbare bibliotheek in onze samenleving.

Nog maar 21 maanden geleden opende schrijfster en recensente Susan Smit zoek? in Almere. Door de inzet van innovatieve technieken, verregaande afspraken tussen bibliotheken en het werk van enthousiaste medewerkers is de dienst in korte tijd volwassen geworden.

zoek?

Met zoek? kan de bibliotheekgebruiker een werk opzoeken in een grote supercatalogus met 35 miljoen boeken, cd's, muziek-dvd's en muziekpartituren. Dit kan vanuit huis, op school of op het werk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om de materialen aan te vragen gaat de gebruiker naar de website van de eigen bibliotheek of naar www.bibliotheek.nl. Als het materiaal niet in de eigen bibliotheek verkrijgbaar is, verzorgt zoek? de aanvraag bij een andere vestiging en het transport naar de bibliotheek van het bibliotheeklid. Bij het afhalen betaalt de gebruiker een kleine vergoeding die per bibliotheek verschilt. Doorgaans kan de gebruiker het boek binnen een week afhalen.

zoek? is een onderdeel van de diensten die binnen het kader van digitale bibliotheek Nederland, www.bibliotheek.nl, is ontwikkeld.

Over de Vereniging van Openbare Bibliotheken

De Vereniging van Openbare Bibliotheken brengt samenhang in het Openbaar Bibliotheekwerk ten behoeve van een lerende, goed geïnformeerde en democratische samenleving.