Gemeente Urk

Opening nieuw skatepark in Wilhelminapark

Op dit moment wordt in het Wilhelminapark op Urk de laatste hand gelegd aan een splinternieuw skatepark. Het is een uniek project, dat door nauwe samenwerking tussen de gemeente, skaters, jongeren, jongerenwerkers en politie tot stand is gekomen. Op woensdag 10 december a.s. zal wethouder Kramer om 16.00 uur het nieuwe skatepark officieel openen. Enkele jongeren zullen een demonstratie geven, zodat te zien is welke mogelijkheden deze voorziening biedt.

Het gemeentebestuur, dat hiervoor het benodigde geld beschikbaar heeft gesteld, hoopt dat de Urker jeugd veel gebruik zal maken van dit skatepark. Het park, voorzien van een asfaltlaag, is geschikt om op te skaten en te skeeleren. Ook kinderen met een BMX-fiets mogen van deze speelvoorziening gebruik maken. Het skatepark is samengesteld uit betonnen elementen, bestaande uit een combi bank, een quarterramp, een streisbank met curb en ledge en een rail. De skatebaan, die eerst naast de speelvelden voor voetbal en basketbal lag, is verplaatst en heeft nu een prominente plaats in het nieuwe skatepark.

Na de officiële opening vindt in het jongerencafé van ´t Jeugd, Richel 4, een evaluatie van Eigen Kracht/Alle Hens plaats, die een jaar geleden inzoomde op de problematiek van de Urker skaters. Bewoners van woningen die grenzen aan het Wilhelminapark zijn van harte welkom bij de opening van de skatebaan en bij de evaluatie.