Gemeente Den Haag

Viering Universele Verklaring Rchten van de Mens

Woensdag 10 december viert Global Human Right Defence (GHRD) samen met de multiculturele samenleving in Den Haag het 60 jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Den Haag is de stad van 'Recht en Vrede'. Bovendien is Den Haag 'Kleurrijk en Divers' met zijn grote multiculturele samenleving. Hoe vieren de burgers van Den Haag het 60 jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens? In hoeverre zijn zij betrokken bij deze viering? En wat voor impact heeft de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op hun leven gehad?

Op 10 december is de mogelijkheid om samen met GHRD deze ervaring te beleven met een fantatische event "Colourful The Hague", een event met verschillende sprekers en artiesten.

Programma
Het event start om 14.00 uur met een symbolische optocht, genaamd 'Colour for Rights'. Aan de optocht zullen voornamelijk jongeren en Studentenorganisatie deelnemen die samen met een brassband de tocht afleggen van Spui Stadhuis naar het Concordia theater waar het programma (rond 15.00 uur) voortgezet zal worden met muziek en artiesten.

Gastsprekers zijn:

- Rabin Baldewsingh, wethouder Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media van de gemeente Den Haag

- Harry van Bommel, SP lid van het Parlement, Vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken

- Prof. dr. Ahmed Akgunduz, Rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam

Optredens worden verzorgd door de Brassband 'the Legendaries', RAPresent: Rachel ArunA and Pravini. (Pravini is GHRD's Goodwill Ambassador) en Mr. Z : SEVA Network's Goodwill Ambassador

Zaand 42, Den Haag