Uitbreiding activiteiten energiemanagement en energiebeleid in VS

09/12/2008 15:04

KEMA Nederland B.V.

EMBARGO TOT WOE. 10 DECEMBER, 07.00 UUR!!!

KEMA verstevigt Amerikaanse positie door acquisitie van RLW Analytics

Arnhem/Burlington US, 10 december - KEMA neemt per 1 januari 2009 het Amerikaanse energieconsultancybedrijf RLW Analytics (RLW, www.rlw.com) over. RLW is gespecialiseerd in advisering over energiemanagement en energiebeleid. Het bedrijf onderscheidt zich door statistisch, technisch en marktonderzoek, en studies naar de belasting van elektriciteitsnetten. RLW werkt, vanuit vijf vestigingen, voor ruim 50 Amerikaanse energiebedrijven en overheidsorganisaties en heeft 50 werknemers in dienst.

De activiteiten van RLW worden geïntegreerd in de adviespraktijk Duurzame Marktstrategieën. Deze praktijk adviseert hoe het gebruik van elektrische energie opnieuw vormgegeven kan worden, onder andere door energie-efficiëntie en het gebruik van duurzame energie. De Amerikaanse markt voor energiemanagement en energie-efficiëntie is sterk in ontwikkeling.

Reactie Pier Nabuurs, bestuursvoorzitter KEMA

'We zijn zeer verheugd over deze acquisitie. Niet alleen sluiten de activiteiten van RLW goed aan, ook is het zo dat RLW een uitstekende reputatie in de Amerikaanse energiemarkt heeft en voor grote opdrachtgevers werkt. Bovendien past deze acquisitie bij de groeiende vraag naar onze diensten in Amerika. Het is dan ook een verdere stap in onze internationale groeistrategie.'

Amerikaanse activiteiten

In totaal werken circa 475 mensen bij KEMA in de VS. Naast energieconsulting is KEMA in de VS actief met inspecties en, het testen en certificeren van laag-, midden-, hoogspannings- en medische apparatuur. KEMA adviseert onder meer het Amerikaans Ministerie van Energie over smart grids en in juni 2008 werd het hoofd van de Amerikaanse consultingactiviteiten door het gezaghebbende blad Consulting Magazine uitgeroepen tot een van de 25 meest invloedrijke consultants in de VS.

Over KEMA

KEMA (www.kema.com), dat is opgericht in 1927, is een zelfstandig kennisbedrijf dat wereldwijd actief is in de energieketen en gespecialiseerd in hoogwaardige dienstverlening op het gebied van business & technische consultancy, operationele ondersteuning, metingen & inspecties, en testen & certificatie. Als onafhankelijke organisatie, adviseert en ondersteunt KEMA zowel overheidsorganisaties als producenten, leveranciers en eindgebruikers van energie. Bovendien certificeert KEMA producten, systemen en personen voor een breed scala aan opdrachtgevers. Bij KEMA werken 1.800 professionals, verspreid over 20 landen wereldwijd.





http://www.kema.com