Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Feestelijke opening 1e Cruyff Court in Zuidoost

9 december 2008

Op woensdag 10 december a.s. wordt het 1e Cruyff Court in Zuidoost feestelijk geopend door stadsdeelwethouders Emile Jaensch (Sport) en Harry Verzijl (Onderwijs), wethouder Carolien Gehrels (Sport) en Carole Thate (directeur stichting Cruyff Courts KNVB Velden). De ontvangers van dit persbericht zijn van harte welkom om de opening bij te wonen (zie programma onderaan dit bericht).

Het Cruyff Court in Zuidoost krijgt de naam Cruyff Court Ajax Veld Gein en is gevestigd aan het schoolplein van scholencluster De Knotwilg en de 16de Montessorischool en kinderopvang BSO Ko & Zo. De leerlingen van de scholen zullen tijdens de opening meedoen aan een sportief voetbaltoernooi. Jeffrey Sarpong, speler van het eerste elftal van Ajax én oud-leerling van De Knotwilg, verzorgt hiervoor de prijsuitreiking. Daarnaast zijn er diverse jeugdactiviteiten. De verwachting is dan ook dat er een grote opkomst zal zijn van jongeren uit de buurt.

Trapveldje
Het Cruyff Court is een moderne variant van het bekende trapveldje en heeft als doel jongeren plezierig en veilig te laten sporten in hun eigen wijk. Het veld is gemaakt van kunstgras en uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik. Jaensch: "We zijn erg blij met het Cruyff Court Ajax Veld Gein. Het stimuleert jongeren om met elkaar te gaan sporten. Bovendien ontstaat door samen te sporten ook een `wij-gevoel' onder jongeren uit de buurt. Die saamhorigheid ondersteunen wij graag."

Bewegen
De scholen van scholencluster De Knotwilg en de 16de Montessorischool en kinderopvang BSO Ko & Zo zullen overdag intensief gebruikmaken van het Cruyff Court Ajax Veld Gein. Verzijl: "Het is goed om te zien hoezeer de scholen betrokken zijn bij de programmering op het Cruyff Court Ajax Veld Gein. Zij spelen een belangrijke rol in de voorlichting over het belang van bewegen door jongeren. Met zo'n prachtig veld voor de deur wordt het hen nog makkelijker gemaakt."

Hoogwaardig
Het Cruyff Court Ajax Veld Gein past in het rijtje van nieuwe hoogwaardige sportvoorzieningen. Emile Jaensch: "Ik ben er trots op dat het eerste Cruyff Court in Zuidoost wordt geopend. Zuidoost stond al bekend als het stadsdeel met de meeste openbare sportvoorzieningen. Daar doen we een schepje bovenop met het Cruyff Court Ajax Veld Gein, het nieuwe Bijlmer Sportcentrum en het Bijlmer Sportpark. Deze zetten de trend voor het kwaliteitsniveau van sportvoorzieningen dat wij in Zuidoost nastreven."