Voedsel en Waren Autoriteit

Gerichte rookcontrole in Sittard-Geleen

10 december 2008 - nieuwsbericht

Bij een gerichte rookcontrole in Sittard-Geleen is afgelopen week bij 36 cafés een maatregel genomen. Eén café kreeg van de controleur van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voor de derde keer een boete.

In een aantal gevallen ging het in de Limburgse steden om herinspecties, nadat eerder ook al overtredingen waren geconstateerd. Ook vonden controles plaats na klachten en vermoedens dat het rookverbod werd overtreden.

In Den Haag werden zestien maatregelen zijn genomen. Hier ontvingen acht bedrijven voor de derde maal een boete. In Enschede en Oldenzaal werden dertien maatregelen genomen. Ook hier ging het om bedrijven waarvan het vermoeden bestond dat zij het rookverbod overtraden.

De afgelopen week waren controleurs van de VWA actief in diverse plaatsen in heel Nederland. Er werd onder andere gericht gecontroleerd in Midden-Drenthe (5 maatregelen) Zeeland (10) en in de plaatsen Haaksbergen (1), Sneek (1), Uden (8), Oss (3), Delft (6), Nootdorp/Benthuizen (1), Beverwijk (5), Aalsmeer (1), Driebergen-Zeist (6), Eemsmond, Bedum, Winschoten (6), Den Bosch (8), Rotterdam (3), Harderwijk (9) en Emmen en omstreken (7).

De VWA heeft sinds de invoering van de gerichte controles op 1 oktober meer dan achthonderd boeterapporten of processen-verbaal opgemaakt.