ArboNed nieuwe eigenaar ArboDuo

10/12/2008 09:21

ArboNed NV

ArboNed nieuwe eigenaar ArboDuo

ArboNed is vanaf vandaag de nieuwe eigenaar van ArboDuo. Aandeelhouders

Nationale-Nederlanden en ASR Nederland Deelnemingen hebben hun belang in ArboDuo aan ArboNed verkocht. De nieuwe combinatie wordt de één na grootste speler in de verzuim- en preventiemarkt en tevens de onbetwiste marktleider in het MKB.

Deze aankoop past in de groeistrategie die de directie van ArboNed aankondigde bij de Management Buy Out met Friesland Bank Investments. In juni verwierf ArboNed reeds het eigendom van Aviation Medical Center. De aankoop van ArboDuo is gericht op het verkrijgen van marktleiderschap in het MKB.

Aankoop ArboDuo

Al enige tijd is er een consolidatie gaande in de arbomarkt. Marges staan onder druk en het belang van onderscheidend vermogen neemt toe. Klanten willen meer variëteit en specialisatie; innovatie is voor een arbodienstverlener een levensvoorwaarde. Door het samengaan van beide organisaties worden krachten gebundeld, en kan vanuit deze combinatie een breed assortiment aan diensten worden geboden, vanuit een zeer groot aantal vestigingen verspreid over ons land.

ArboDuo is een landelijk opererende dienstverlener op het gebied van arbo-, preventie- en reïntegratiezorg, gespecialiseerd in de bouw-, transport- en fooddetailhandelbranche. Voor ArboNed betekent deze aankoop een verdere uitbreiding van haar dienstverlening binnen het MKB-segment. Door het samengaan is ArboDuo in staat het innoverend vermogen te vergroten en ruimer perspectief te bieden aan haar medewerkers. Voor de klanten van beide organisaties betekent de overname een nog grotere beschikbaarheid van (gespecialiseerde) kennis.

Multibrand

ArboNed heeft een multibrand strategie. Onder ArboNed vallen diverse labels zoals KeurCompany, Arts in Bedrijf, DokterMax en MedRecht. ArboDuo is een sterk merk in de markt, en na de aankoop blijft ArboDuo dan ook als BV en merk bestaan.

De ondernemingsraden van ArboNed en ArboDuo hebben beide positief gereageerd op de aankoop.


----- einde persbericht -----





http://www.arboned.nl