Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lepelaarsingel opgeknapt en verlengd

Meer dan honderd zwarte Pieten van basisschool De Klaver kwamen op donderdag 4 december over de nieuwe voetgangersbrug op de Lepelaarsingel. Zij werden daar opgewacht door wethouder Lucas Bolsius en dagelijks bestuurder Ed Goverde.

Ruim honderd zwarte pieten van basisschool De Klaver kwamen op 4 december over de nieuwe voetgangersbrug over de verlengde en opgeknapte Lepelaarsingel (foto: WyzPhoto.nl). De twee bestuurders bedienden in november 2007 de graafmachines. Zo maakten zij een begin met het graven van een nieuw stuk singel. Nu stelden zij samen de verlengde en opgeknapte Lepelaarsingel en de nieuwe voetgangersbrug officieel in gebruik. Alle grote en kleine gasten kregen een herinneringsbeker met een Lepelaar uitgereikt.

In de nieuwe voetgangersbrug is een interactief LEDlichtontwerp van lichtarchitect en beeldend kunstenaar Dirk Rutten aangebracht. Het licht reageert op de loopbeweging van de voetganger op de brug. Het licht volgt je als het ware. Met meerdere personen op de brug ontstaat een dynamisch lichtspel. Bewoners worden zo op speelse wijze deelgenoot van het kunstwerk. Het idee is uitgevoerd door Light International.

Het verlengen van de Lepelaarsingel is onderdeel van het Singelplan Rotterdam. Dit is een plan voor het vernieuwen van singels en vlieten in de oude wijken. Het gaat om 16 singels die tussen 1860 en 1920 zijn aangelegd met een totale lengte van 12 kilometer. De singels, waaronder ook de Lepelaarsingel zijn van grote betekenis voor de stad, ondermeer vanwege hun historie, hun grote nut voor de waterhuishouding en natuurlijk vanwege het feit dat zij fraaie groene linten vormen. De verwachting is dat de herstelde singels hun betekenis als wandelroute en verblijfplaats terug zullen krijgen.

De Boergoensevliet in Oud-Charlois is de volgende singel die aangepakt zal worden.