Deelgemeente Charlois Rotterdam

Drie deelgemeentelijke onderscheidingen

Het afgelopen weekend hebben de dagelijks bestuurders Ed Goverde en Lionel Martijn samen drie Karel de Stoutespelden uitgereikt; de deelgemeentelijke onderscheiding voor vaak jarenlange inzet voor de samenleving.

De 84-jarige mevrouw Koot-Spaan is al 35 jaar als vrijwilligster actief bij Kapsalon Swieter aan de Slinge. Voor haar inzet kreeg zij een zilveren Karel de Stoutespeld uitgereikt door Ed Goverde (foto: fotopersbureau Cor Vos). Op zaterdag 6 december reikte dagelijks bestuurder Ed Goverde een zilveren Karel de Stoutespeld uit aan mevrouw J. Koot-Spaan. De inmiddels 84-jarige Jo Koot-Spaan verricht al ruim 34 jaar vrijwilligerswerk in Kapsalon Swieter aan de Slinge, die 35 jaar bestaat.

Zij maakte al die jaren als vrijwilligster de kapsalon schoon, deed boodschappen en voorzag de klanten van koffie en thee, terwijl zij graag een praatje met hen maakte. Ook deed zij jarenlang vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

Tweemaal goud

Tweemaal goud was er op zondag 7 december. dagelijks bestuurder Lionel Martijn reikte gouden Karel de Stoutespelden uit aan Mevr. P.J. van Diggelen-van Dongen en mevrouw P. Verduijn.

Deze Charloise dames, beiden wonend in Pendrecht, zetten zich al ruim dertig jaar in voor het vrijwilligerswerk in het Ikazia-ziekenhuis, als gastvrouwen en als zogenoemde beddenrijders; op zondag vervoerden zij bed- en rolstoelpatiënten van hun kamer naar de ziekenhuiskapel.

Mevrouw Verduijn was tevens lange tijd betrokken bij het vrijwilligerswerk in verpleeg- en verzorgingshuis Sonneburgh, als activiteitenbegeleidster van dementerenden.

Beiden waren tevens actief in de PKN-gemeente (de vroegere Hervormde Gemeente) in Pendrecht.

Op 7 december namen beide dames afscheid van het vrijwilligerswerk in Ikazia.

Mevrouw P.J. van Diggelen-van Dongen en mevrouw P. Verduijn namen op 7 december afscheid van het vrijwilligerswerk in het Ikazia-ziekenhuis. Dagelijks bestuurder Lionel Martijn speldde beide dames een gouden Karel de Stoutespeld op (foto: fotopersbureau Cor Vos).