Gemeente Lochem


WhoZnext begonnen in gemeente Lochem

Twee zogeheten whoZnext-teams zijn afgelopen maand begonnen in de gemeente Lochem. Deze teams gaan sportactiviteiten organiseren voor en door jongeren. Op deze manier worden de jongeren betrokken bij het proces en denken ze mee bij het organiseren van activiteiten.

De jongeren uit de whoZnext teams krijgen trainingen van de sportconsulent van de gemeente Lochem over hoe ze een activiteit moeten organiseren, hoe ze sponsors moeten benaderen of hoe ze voor een activiteit een persbericht moeten schrijven. De gemeente Lochem heeft hiervoor een startsubsidie gegeven van ¤ 500 per team.

Het whoZnext Team Eefde Sportief wordt gevormd door vijf jongeren: Sanne, Mark, Lisa, Pauline en Mathijs. Ook de jongerenwerkster van Sociaal Cultureel Werk Gorssel is betrokken bij het proces. Zij staat dicht bij de doelgroep en is samen met de sportconsulent het aanspreekpunt voor de jongeren. Het team gaat een aantal survivalactiviteiten organiseren voor onder anderen jongeren uit Eefde.

Het whoZnext team van het Staring College, genaamd Young Energy, bestaat uit zeven jongeren: Lisa, Wietske, Lisa, Eline, Laura, Jessica en Jorien. Ook dit team wordt begeleid door de vakleerkracht van school. Deze jongeren zullen in de periode 6 tot en met 9 april 2009 tijdens de gezonde themaweek op school verschillende uitdagende sportactiviteiten organiseren voor tweede- en derdejaars leerlingen.