Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 10-12-2008

Winkeldievegge aangehouden

NIEUWEGEIN Een 45-jarige vrouw uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van diefstal.

De vrouw werd dinsdag 9 december omstreeks 19.50 uur betrapt in een winkel aan de Rapenburgerschans. De vrouw had goederen in haar rugtas gestopt en was de kassa gepasseeerd zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel hield haar aan en droeg haar over aan de politie. De vrouw kreeg een winkelverbod opgelegd voor de duur van een jaar. Na onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Airbags gestolen

LOPIK De politie onderzoekt een serie inbraken in autos waarbij airbags zijn gestolen.

Het gaat tot nu toe om twaalf aangiftes. De inbraken vonden vrijwel allemaal plaats in de nacht donderdag 4 op vrijdag 5 december. De autos waaruit de airbags zijn gedemonteerd stonden op Boezempad, Hoefsmid, Mondriaanlaan, Wagenmaker(2x), Duikerpad, Griendland, Churchilllaan, Hoepelmaker, Rietkraag, Moerasbos en Schouwpad.

Oproep getuige(n)

De politie roept eventuele getuige(n) op zich te melden. Daarnaast wil de politie ook graag in kontakt komen met personen die mogelijk informatie hebben dat verband kan staan met inbraken. Zij kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 kontakt opnemen. Als u anoniem wilt blijven, dan kunt u uw informatie doorbellen naar Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.