Politie Utrecht

Persberichten district Rijn&Venen, 09.25 uur

Utrecht, 10-12-2008

Man aangehouden

WOERDEN Een 18-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal.

Politiemensen zagen hem woensdag 10 december omstreeks 02.45 uur rijden op de Tulpstraat en wilden hem controleren. Hij ging er echter met hoge snelheid vandoor. Op de Waardsebaan constateerde de politie dat de Utrechter fors uitliep. Ter hoogte van Oosteinde raakte de Utrechter in een slip en kwam in de berm tot stilstand. In zijn auto werd een navigatiesysteem aangetroffen waarvan de herkomst niet duidelijk was. De Utrechter werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Uit een eerste onderzoek werd op de Iepenlaan nog een navigatiesysteem aangetroffen, vlakbij een opengebroken personenauto. Het onderzoek wordt voortgezet.

Diefstal uit woning

WOERDEN De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan de Klaproosweide. Men zag kans diverse goederen weg te nemen waaronder een laptop en een spelcomputer.

De diefstal vond dinsdag 9 december tussen omstreeks 11.20 en 16.15 uur plaats. Langs de achtertuin is men via de niet afgesloten achterdeur de woning binnengegaan. De bewoonster bevond zich op het moment van de diefstal op de eerste verdieping. Uit een buurtonderzoek bleek dat een man rond 11.15 uur achterlangs de woning door de brandgang fietste en opvallend over de schutting de tuin inkeek. Deze man heeft een slank postuur, donker haar en droeg een witte baseball cap.

De politie adviseert bij het verlaten van de woning altijd ramen dicht te doen en deuren op slot te draaien. Ook in het geval dat u zich nog in de woning bevindt, maar geen zicht meer hebt op bijvoorbeeld de achterdeur. Eventuele getuige(n) of anderen die menen informatie te hebben dat verband kan houden met deze zaak, worden gevraagd te bellen naar het district Rijn&Venen, via het telefoonnummer 0900-8844.

Waarschuwing voor stroomverkopers

BREUKELEN De politie waarschuwt voor twee mannen die zich voordoen als vertegenwoordigers van een energiemaatschappij.

Bewoners van een seniorencomplex aan Stinzenlaan Noord lieten vorige week de twee na aanbellen binnen. Een man hield de bewoners aan de praat, terwijl de andere man door de woning liep en een kijkje nam in de meterkast. Het gaat om twee mannen met een licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar, gekleed in een pak. Wat de twee precies van plan waren, is niet duidelijk geworden. Er was niets uit de woning weggenomen. Uit navraag bij de energiemaatschappij waarvoor de twee zich uitgaven, gaf men aan deze werkwijze niet te kennen. De politie adviseert altijd te vragen naar een legitimatie en kontakt op te nemen met het bedrijf waarvoor men zegt te werken om dit te verifiëren.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Bij een controle dinsdag 9 december tussen 14.25 en 16.15 uur zijn 6 bestuurders betrapt op te hard rijden. Er passeerden 369 bestuurders de radarpost op de prov.weg N401. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 km/u waar 80 is toegestaan.