Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vrijwilligersproject van start in verzorgingshuis Hoppesteyn

Het project Ontmoet en doe goed, waarbij allochtone vrouwen vrijwilligerswerk doen in vier Rotterdamse verzorgingshuizen, is vorige week ook van start gegaan in verzorgingshuis Hoppesteyn. Vijftien vrouwen van Marokkaanse en Turkse afkomst zullen daar maandelijks vrijwilligerswerk gaan doen. Het uiteindelijke doel is dat deze vrouwen aan het werk gaan in de zorg en / of een opleiding zullen volgen.

Portefeuillehouder Michel de Visser sprak tijdens de startbijeenkomst in Hoppesteyn zijn waardering uit voor dit project: Integratie is belangrijk maar ook lastig. In de eerste plaats zul je zelf keihard je best moeten doen. Dan is het fantastisch dat dit vrijwilligersproject je daarbij een steuntje in de rug geeft. De vrijwilligsters zullen in eerste instantie in groepen bijvoorbeeld koffie drinken met de ouderen, met hen naar de markt gaan en samen koekjes bakken. Hierdoor wordt een veilig gevoel gecreëerd. Tijdens deze activiteiten kunnen de vrouwen de Nederlandse taal oefenen en ze krijgen een idee wat er komt kijken bij het werken in een verzorgingshuis. De ouderen hebben tegelijkertijd een gezellige ochtend of middag. Na verloop van de tijd, zullen de groepen steeds kleiner worden.

Het project Ontmoet en doe goed is uitgedacht door Platform Buitenlanders Rotterdam. De uitvoering ervan ligt in handen van de financiële trainees van de gemeente Rotterdam. In totaal zijn er vier verzorgingshuizen die gekoppeld worden aan een of meerdere allochtone zelforganisaties. Voor Hoppesteyn is contact gezocht met zelforganisatie SAJ (Stichting Arabische Jongeren) voor de Marokkaanse vrouwen en Noorderster voor de Turkse vrouwen.