Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 10-12-2008

Politie rolt hennepkwekerij op
HOOGEVEEN In een woning aan de Helios trof de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aan. In drie kweekruimten werden 400 hennepplanten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen. De niet aanwezige 32-jarige eigenaar werd in kennis gesteld en zal woensdagmiddag gehoord worden. (08-198301)

Rijden in bus met vals abonnement
EMMEN Dinsdagmiddag meldde een buscontroleur van Arriva zich met een 30-jarige verdachte aan het politiebureau. Tijdens controle ontdekte hij dat de verdachte gebruik maakte van een vals maandabonnement. Hij verklaarde deze van een hem onbekende man op het station te hebben gekocht. Na overleg met het openbaar ministerie werd hem een dagvaarding uitgereikt. (08-198443)

Politie neemt vuurwerkpistool inbeslag

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag nam de politie in een woning aan de Jennerstraat een vuurwerkpistool inbeslag. De eigenaar, een 26-jarige bewoner, was niet aanwezig maar zal vrijdagmorgen hierover gehoord worden. (08-197518)

Aanrijding met letsel door overstekende ree
ZUIDWOLDE - In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een medewerker van Essent gewond bij een aanrijding. Op de N48 stak plotseling een ree de rijbaan over waardoor de bestuurder met zijn bedrijfsbus een aanrijding niet meer kon voorkomen. De bus belandde via de berm op de kop in een weiland. De bestuurder werd voor onderzoek door ambulancepersoneel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. (08-198288)

Politie bekeurt alcomobilist
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag bekeurde de politie een 27-jarige Assenaar. De man reed in zijn auto over de Jacob Catslaan toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 530 ug/l (1.2 promille). (08-198586)

Bedrijfsinbraak
AALDEN In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een inbraak plaats bij een garagebedrijf aan de Aelderstraat. In het pand werden diverse ruimtes doorzocht en autosleutels weggenomen. Met behulp van deze sleutels gelukte het de dader een op de parkeerplaats staande personenauto, merk Golf, kleur zwart en voorzien van het kenteken 89-NN-KR, weg te nemen. (08-198587)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Dinsdagmiddag werden bij een winkeldiefstal 3 verdachten, 15, 17 en 18 jaar oud, aangehouden. Getuigen zagen de 15-jarige Française en de 17-jarige Française goederen wegnamen bij een supermarkt aan de Wilhelminastraat zonder deze af te rekenen. Het duo had buiten de zaak een 18-jarige man uit Roemenie op de uitkijk staan. De drie verdachten werden inverzekering gesteld. (08-198495)

Agenten verwijderen jongeren

ASSEN - Agenten troffen dinsdagmiddag drie jongens (16, 17 en 18 jaar) aan in een portiek aan de Doevenkamp terwijl er bordjes met verboden toegang waren geplaatst. Er hing een sterke wietlucht en de kornuiten hadden een krat met volle en lege bierflesjes bij zich. Twee jongens, van 17 en 18 jaar, konden zich niet legitimeren en kregen daarvoor een proces-verbaal. Allen kregen ook een proces verbaal voor overtreding van het toegangsverbod. (08-198490)

Politie maakt eind aan overlast in parkeergarage

ASSEN Dinsdagmiddag hebben agenten jeugd verwijderd uit de parkeergarage van het gemeentehuis. Een 17-jarige knaap uit Assen kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. (08-198493)

Politie waarschuwt voor nepaktie van de Zonnebloem MEPPEL De politie waarschuwt voor een niet-bestaande aktie van de Zonnebloem. Een onbekende vrouw belde met 3 inwoners van meppel en vertelde namens de Zonnebloem te bellen en met een ledenwerfaktie bezig te zijn. Mensen konden hun bankrekeningnummer opgeven en een bedrag toezeggen. Er werd tot op heden geen geld afgeschreven. Blijkens informatie bij de Zonnebloem blijkt dat men niet op deze manier werkt en dus niet met een aktie bezig is.

AID en politie nemen aap in beslag
NIEUW DORDRECHT Dinsdagmorgen heeft de AID in samenwerking met de politie een witoorpenseelaapje inbeslaggenomen. Het ongeveer 25 centimeter grote aapje werd in een woning aan de Vastenow aangetroffen. Ingevolge de Flora & Faunawet is het verboden om een aapje thuis te hebben. De AID nam het beestje inbeslag en droeg de verzorging over aan de Stichting Aap. De eigenaar verklaarde het aapje in Denemarken te hebben gekocht.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280