Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 10-12-2008

Politiebureau Wijk bij Duurstede met feestdagen gesloten

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor het politiebureau in Wijk bij Duurstede gelden vanwege de feestdagen gewijzigde openingstijden. Woensdag 24 december is het bureau open van 08.30 tot 12.00 uur en woensdag 31 december van 08.30 tot 12.00 uur. Voor beide dagen gelden deze openingstijden in plaats van de avondopenstelling die normaal gesproken geldt. Op donderdag 25 december en donderdag 1 januari is het politiebureau de gehele dag gesloten.

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak een gesprek met de wijkagent te hebben of aangifte te doen. Hiervoor kunt u bellen naar 0900-88 44 en vragen naar het wijksecretariaat van het wijkteam Wijk bij Duurstede.

Politiebureau Renswoude op Oudjaarsdag gesloten

RENSWOUDE - Het politiebureau aan de Dorpsstraat 4 is vanwege de feestdagen gesloten op woensdag 31 december. Normaal gesproken is het bureau op woensdagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak een gesprek met de wijkagent te hebben of aangifte te doen. Hiervoor kunt u bellen naar 0900-88 44 en vragen naar het wijksecretariaat van het wijkteam Renswoude.

Politiebureau Doorn met feestdagen gesloten

DOORN - Het politiebureau aan de Dorpsstraat 32 is vanwege de feestdagen op de volgende dagen gesloten: woensdag 24 december en woensdag 31 december tijdens de avondopenstelling van 18.00 tot 20.00 uur (overdag wel geopend van 13.00 tot 16.00 uur). Op donderdag 25 december en donderdag 1 januari is het politiebureau de gehele dag gesloten.

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak een gesprek met de wijkagent te hebben of aangifte te doen. Hiervoor kunt u bellen naar 0900-88 44 en vragen naar het wijksecretariaat van het wijkteam MALDD.

Vier woninginbraken op één dag getuigen gezocht

VEENENDAAL Op woensdag 3 december 2008 hebben er in het Petebos vier woninginbraken plaatsgevonden. Het gaat om twee woninginbraken aan de Groenelaan, één tussen 8.30 en 18.00 uur en één tussen 12.30 en 18.30 uur. Daarnaast een woninginbraak aan het Fluweelmos tussen 13.00 en 18.00 uur en nog een aan het Haarmos tussen 16.35 en 17.45 uur. Bij drie van de vier inbraken werd een raam op een bovenverdieping geforceerd.

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van één of meerdere van deze inbraken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie verzoekt bij constatering/signalering van verdachte situaties direct 112 te bellen, signalementen, kentekens, vluchtroutes, gebruikte voertuigen en bijzonderheden te noteren en door te geven.

Aangereden

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend werd eenmeisje aangereden door een automobilist welke vervolgens doorreed. Omstreeks 11.30 uur reed een 14-jarige meisje over de Spoorlaan. Het meisje hoorde dat een auto achter haar reed en voelde dat ze plotseling werd aangereden. Ze viel van haar fiets en kwam vervolgens deels in de sloot terecht. De veroorzaker reed door. Dit was een klein model auto donker van kleur. Een andere automobilist had de aanrijding zien gebeuren en hielp het meisje weer overeind. Gelukkig was zij niet ernstig gewond geraakt en hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval en in het bijzonder de man die het meisje geholpen heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug, 0900-8844.

Vuurwerk aangetroffen

ELST- Op vrijdag 5 december werd er vuurwerk aangetroffen bij een woning. Op donderdag zag een agent een 17-jarige jongen uit Rhenen fietsen over de Grebbeweg. Het viel de agenten op dat de jongen vuurwerk in zijn fietstas had zitten. De jongen werd aangehouden en na onderzoek bleek dat dit vuurwerk was gekocht in Elst.

Agenten gingen de volgende dag poolshoogte nemen bij een garage aan de Driftweg en troffen hier 40 kilo illegaal vuurwerk o.a. lawinepijlen, nitraatbommen en vlinders aan. Tegen de 48-jarige houder van het vuurwerk is proces-verbaal opgemaakt.

Geslagen

VEENENDAAL- Op woensdag werd een man aangehouden na een mishandeling. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat een 23-jarige man uit Middelstum was geslagen door een aantal mannen. Dit gebeurde allemaal in een hotel aan de Vendelier. De man liep naar zijn kamer en er ontstond een woordenwisseling tussen vijf mannen die ook in het hotel aanwezig waren. Vervolgens werd de man door twee mannen uit die groep geslagen. De portier sloot de geweldplegers buiten zij gingen toen ophef maken. De politie werd gewaarschuwd en bij het zien van de agenten renden de vijf personen weg. Een 20-jarige man uit Veenendaal kon uiteindelijk worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.