Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 10-12-2008

Aangehouden voor diefstal van diesel

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden omdat zij op een bouwterrein diesel hadden gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 19.55 uur een auto met gedoofde lichten op een bouwterrein langs de Rijksweg A2 staan. De agenten besloten de auto en de inzittenden te controleren. In de auto troffen zij twee personen - een 45-jarige en een 31-jarige man uit Vianen en Zeist - aan. De mannen hadden een wazige verklaring over hun aanwezigheid op het bouwterrein. In de auto roken de agenten een sterke diesellucht. Achter de voorstoelen stonden twee jerrycans gevuld met diesel. In de kofferbak stonden nog eens 4 jerrycans met diesel. Over de herkomst van de jerrycans wisten de twee niets te verklaren.

Enkele meters verderop stond een tweede auto. In die auto werden 16 jerrycans gevuld met diesel aangetroffen. Uiteindelijk heeft de politie 25 jerrycans, met in totaal 620 liter diesel in beslag genomen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltse Rading vond dinsdagmorgen een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een vrouw ernstig gewond.

Een 53-jarige automobilist uit Apeldoorn reed samen met zijn 18-jarige dochter vanaf de Rijksweg A27 de afrit bij de Veemarkt af. Op de kruising met de Biltse Rading heeft de man vermoedelijk geen voorrang verleend aan een 39-jarige automobilist uit Bilthoven. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 18-jarige vrouw bekneld kwam te zitten en door de brandweer bevrijd moest worden.

Zij werd met hoofd- en rugletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. Ook haar vader werd met letsel in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder uit Bilthoven bleef ongedeerd. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht.

Bekeurd voor rijgedrag

UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft dinsdag tijdens de surveillance diverse bestuurders bekeurd voor hun rijgedrag.

Drie motoragenten en een aantal burgervoertuigen surveilleerde door de wijken. Diverse bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht, gebreken aan hun voertuig, het te hard rijden en het onnodig hinderen van andere weggebruikers. Ook kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij tegen elkaar aan het racen